ING, amendă de 775 de milioane de euro într-un dosar ce privește spălarea de bani și finanțarea terorismului

NewMoney 04/09/2018 | 11:56 Ştiri
ING, amendă de 775 de milioane de euro într-un dosar ce privește spălarea de bani și finanțarea terorismului

Grupul ING trebuie să plătească 775 de milioane de euro către autoritățile din Olanda, după ce s-a înțeles pe cale amiabilă cu procurorii într-un dosar ce privește spălarea de bani și finanțarea terorismului, transmite CNBC.

Procurorii au reproşat ING că a încălcat legislaţia olandeză cu privire la spălarea de bani şi finanţarea terorismului, „în mod structural şi timp de mai mulţi ani” prin faptul că nu a împiedicat utilizarea conturilor clienţilor săi pentru spălarea banilor între 2010 şi 2016.

„De ani de zile, clienții au putut să folosească conturile bancare ale ING pentru activitatile criminale fără să fie deranjați. ING ar fi trebuit să vadă că fluxurile de bani care au trecut prin acele conturi bancare au provenit probabil din activități criminale”, au declarat procurorii olandezi.

În urma acestor acuzații, ING și-a asumat vina și a acceptat pe cale amiabilă să plătească o amendă în valoare de 675 de milioane de euro, la care se mai adaugă și plata sumei de 100 de milioane de euro reprezentând beneficii obţinute în manieră ilicită.


Foto: AFP/Mediafax