Indotek Group din Ungaria investește 15 milioane euro în extinderea și renovarea mall-ului Promenada din Târgu Mureș

Andrei Dumitru 24/11/2022 | 11:09 Ştiri
Indotek Group din Ungaria investește 15 milioane euro în extinderea și renovarea mall-ului Promenada din Târgu Mureș

Indotek Group, grup de investiţii din Ungaria, anunţă extinderea şi renovarea mall-ului Promenada din Târgu Mureş, cu o suprafaţă de aproape 50.000 de metri pătraţi, iar proiectul va fi implementat în două etape. Investiţia, în valoare de aproape 15 milioane de euro, face parte din strategia de dezvoltare a grupului Indotek în regiune.

Grupul a achiziţional mall-ul în 2019.

În prima fază a lucrărilor de modernizare, compania renovează interiorul şi faţada centrului comercial, urmând ca apoi să extindă suprafaţa actuală. Un element esenţial al modernizării este creşterea eficienţei energetice a proprietăţii, pentru care vor fi instalate panouri solare. Pe parcursul întregului proces de renovare, centrul comercial funcţionează, de luni până dumincă, în intervalul 10:00 – 22:00.

Prima fază a programului de renovare este în curs de desfăşurare, iar următoarea va începe anul viitor cu extinderea laturilor estice şi vestice ale clădirii. Proiectul va include, de asemenea, un proces de rebranding.

Indotek Group a renovat şi modernizat nouă centre comerciale din portofoliul său de retail, parte a programului pe cinci ani de dezvoltare a acestui segment de business. Programul a debutat deja în Ungaria, acolo unde Indotek a renovat cu succes trei centre comerciale în vestul ţării, patru centre comerciale în zona estică şi unul dintre mall-urile deţinute în Budapesta. De asemenea, compania a modernizat şi două centre comerciale din zona rurală a Ungariei.

„Esenţa modelului nostru de business este că, în conformitate cu criteriile de sustenabilitate, în loc să demolăm clădiri şi să construim altele noi, alegem să renovăm şi modernizăm proprietăţile de retail sau rezidenţiale existente, care au adesea o vechime de până la 25-30 de ani, pentru a le creşte valoarea şi performanţa. Încă de la achiziţia proprietăţii în 2019, ne-am dorit ca Promenada Mall să devină o destinaţie accesibilă şi atractivă pentru locuitorii oraşului şi pentru cei aflaţi în tranzit, atât în ceea ce priveşte cumpărăturile de zi cu zi, cât şi oportunităţile de ieşire în oraş. Experienţa ultimilor doi ani a dovedit că, în ciuda schimbării obiceiurilor de cumpărături, a creşterii digitalizării şi a comerţului electronic, centrele comerciale au în continuare un rol important, deoarece clienţii continuă să le vadă ca pe o comunitate şi un punct de întâlnire” – a declarat Dániel Jellinek, fondator şi CEO al Indotek Group.

Promenada Mall este prima investiţie semnificativă a companiei în afara Ungariei şi primul pas pe piaţa imobiliară din România. Portofoliul Indotek pe piaţa locală mai include clădirile de birouri Bucharest Business Center, situat în centrul Bucureştiului, şi Băneasa Business Center, situat în zona de nord a capitalei. În plus, compania plănuieşte să se extindă în continuare în regiune şi negociază în prezent mai multe potenţiale achiziţii.

„Ne bucurăm că, dincolo de iniţiativele pe care le implementăm la nivel local, şi sectorul privat contribuie la dezvoltarea oraşului. Promenada Mall face parte din Târgu-Mureş de cincisprezece ani, astfel că modernizarea şi extinderea va fi benefică şi pentru locuitorii oraşului şi va crea noi locuri de muncă. De asemenea, datorită procesului de renovare, chiriaşii îşi vor putea desfăşura activitatea într-un mediu modern şi îmbunătăţit”, spune Zoltan Soós, primarul municipiului Târgu-Mureş.

Indotek Group este unul dintre cele mai mari grupuri de gestionare a investiţiilor imobiliare din Ungaria. Activitatea de bază a grupului constă în investirea activelor sale în principal în bunuri imobiliare şi în creanţe corporative garantate cu bunuri imobiliare, iar portofoliul său îl face unul dintre cei mai importanţi jucători din Ungaria.