Indicii americani Dow Jones şi S&P 500 au scăzut luni cu peste 2%, din cauza îngrijorărilor provocate de creşterea cazurilor de Covid-19

NewMoney 20/07/2021 | 10:26 Ştiri
Indicii americani Dow Jones şi S&P 500 au scăzut luni cu peste 2%, din cauza îngrijorărilor provocate de creşterea cazurilor de Covid-19

Indicii americani Dow Jones şi S&P 500 au scăzut luni cu peste 2%, investitorii vânzând acţiunile sensibile la fluctuaţiile economice şi titluri ale companiilor din sectorul călătoriilor, din cauza îngrijorărilor că revenirea la creştere a cazurilor de Covid-19 poate deturna redresarea economică, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Numărul infecţiilor a urcat în regiuni din Asia şi Anglia, în timp ce în Statele Unite cazurile de Covid-19 a crescut cu 70% în ultima săptămână, din cauza variantei Delta.

Toate cele 11 sectoare ale indicelui S&P au scăzut, iar sectoarele financiar, industrial, al materiilor prime şi al energiei au coborât cu 2,5%-4,4%.

Componenta bancară a scăzut cu 3,4%, urmând declinul randamentului obligaţiunilor Trezoreriei pe termen de zece ani, de referinţă, la minime atinse la jumătatea lunii februarie.

”Există o îngrijorare în rândul investitorilor că varianta Delta poate reseta ceasul în privinţa progresului făcut cu Covid-19 şi creşterea economică”, a declarat Andre Bakhos, director general la New Vines Capital în New Jersey.

Indicele Nasdaq, din care fac parte marile companii de tehnologie, a înregistrat performanţe mai bune faţă de ceilalţi indici. Totuși, indicele Nasdaq Composite a coborât cu 1,06%.

Dow Jones Industrial Average a scăzut cu până la 2,61%, înregistrând cea mai slabă evoluţie din octombrie 2020, iar S&P 500 a coborât cu până la 2,04%, cel mai amplu declin din luna mai.

Componenta transporturilor din indicele Dow Jones a scăzut cu 1,8%.

Indicele volatilităţii CBOE a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimele două luni.

Subindicele S&P 500 Airlines a scăzut cu aproape 4%.

Acţiunile companiilor specializate în croaziere precum Royal Caribbean Group, Carnival și Norwegian Cruise Line au scăzut cu 4,6%-5,9%.

Titlurile listate în SUA ale companiilor chineze Alibaba Holding, Baidu şi ale companiei de comenzi online pentru transport Didi Global au scăzut cu 2%-7,1%, din cauza noilor temeri privind posibile noi măsuri anti-monopol împotriva firmelor de tehnologie.

Acţiunile Zoom Video Communications au coborât cu 4,2% după ce compania care oferă sevicii de teleconferinţă a anunţat un acord în acţiuni, în valoare de 14,7 miliarde de dolari, pentru achiziţia operatorului de call centere bazate pe tehnologia cloud Five9.

Titlurile Five9 au urcat cu 4,6%.