Îndemn inedit lansat de Simona Halep noului guvern de la Bucureşti

Elena Marinescu 05/11/2019 | 21:15 Ştiri
Îndemn inedit lansat de Simona Halep noului guvern de la Bucureşti

Simona Halep, cea mai renumită tenismenă a României, aflată acum pe locul 4 WTA, solicită într-un mesaj postat pe Facebook ca Ministerul Tineretului şi Sportului să reia în regim de urgenţă finanţarea Federaţiei Române de Tenis şi a programelor sale.

„Zilele trecute, noi jucătorii, am citit o ştire prin care cineva anunţa un succes triumfător al unei noi întârzieri la procedura de recunoaştere a noului preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, Dl Ion Ţiriac. Noi ştim că aceste alegeri au fost democratice şi avem convingerea fermă că, la ora actuală, Ion Ţiriac este singurul om care nu poate fi suspectat de vreun interes cu privire la conducerea tenisului din România. Cu toate astea, noi nu inţelegem de ce Ministerul Tineretului şi Sportului refuză în continuare să finanţeze Federaţia Română de Tenis.

Această finanţare nu este pentru noi, este pentru activitatea de zi cu zi a Federaţiei şi în special pentru toate acţiunile dedicate juniorilor şi tinerilor jucători de tenis. Suntem oricum în ceasul al 12-lea, la un nivel scăzut al întregului sport din România şi cu toate astea ministerul refuză să finanţeze o Federaţie pentru că cineva contestă în instanţe în permanenţă acţiunile Federaţiei. Nu înţelegem cum s-a ajuns în această situaţie şi de ce nimeni nu ia o hotărâre sau o poziţie faţă de toate aceste probleme.

În timpul în care amânarile sunt declarate “mari victorii”, proiectele mari pentru copii și juniori sunt oprite pe loc, pentru că statul refuză să le finanțeze. Nu trimitem destui copii la competiții, nu le plătim antrenorii, nu le dăm alimentație, medicamentație, pregătire fizică, nu ne apucăm de centre regionale, toate pentru că domnul Țiriac nu apare încă într-un registru!!! Iar dacă nu apare într-un registru, Ministerul nu știe, nu are habar cine a fost ales președinte, chiar dacă a participat la congresul de alegeri!

O astfel de situație este greu de înțeles – viitorul tenisului românesc chiar nu merită să fie omorât cu totul de birocrație și declinare continuă de responsabilitate. Din poziţia noastră de promotori ai sportului românesc şi ai României, solicităm responsabilitate din partea Ministerului, respectiv reluarea în regim de urgenţă a finanţării Federaţiei şi a programelor sale, acţiune de natură să menţină viu spiritul sportiv şi performanţele românesti la nivel naţional şi internaţional”, conchide Simona Halep în postarea făcută pe reţeaua de socializare.