Incident pe Aeroportul Heathrow: Un Boeing 787 a ajuns cu „nasul” pe asfalt – FOTO VIDEO

Andrei Dumitru 18/06/2021 | 14:24 Fapt Divers
Incident pe Aeroportul Heathrow: Un Boeing 787 a ajuns cu „nasul” pe asfalt – FOTO VIDEO

Un avion Dreamliner 787 al companiei British Airways a ajuns „cu nasul” pe asfaltul aeroportului Heathrow din Londra.

Incidentul s-a petrecut în timp ce avionul era încărcat pentru un zbor spre Frankfurt, Germania, după ce a zburat de la Moscova în urmă cu două zile.

O sursă a declarat pentru MailOnline că unii membri ai echipajului de zbor se aflau la bordul avionului când trenul de aterizare din față s-a prăbușit. Aceștia au adăugat că există îngrijorări cu privire la o posibilă problemă de siguranță care ar putea duce la reținerea la sol a altor aeronave de acest tip.

„O aeronavă de marfă a fost avariată în timp ce doar staționa. Este vorba despre o aeronavă doar pentru transportul de marfă, deci nu erau pasageri la bord. Siguranța este întotdeauna cea mai mare prioritate a noastră și investigăm problema”, a spus un purtător de cuvânt al British Airways.

Aeronava implicată în incident este înregistrată G-ZBJB și este un Boeing 787-8 de opt ani, deținut și operat de British Airways. Este echipat cu 154 de locuri economice, 25 premium economice și 35 în cabina business class. Ultimul zbor comercial al aeronavei a fost pe 16 iunie, când a sosit de la Moscova (DME) la Londra Heathrow, conform datelor de la FlightRadar24, preluate de Simple Flying.