Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Cum puteți obține voucherele de până la 400 de lei

NewMoney 18/12/2018 | 14:42 Ştiri
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Cum puteți obține voucherele de până la 400 de lei

Programul „Rabla pentru electrocasnice” începe miercuri. Ministerul Mediului anunță că pune la bătaie 60.000 de vouchere pentru românii care vor să își înlocuiască electronicele și electrocasnicele vechi. Bugetul total este de 20 de milioane de lei.

Voucherele de reducere au valori cuprinse între 200 și 400 de lei și pot fi folosite pentru a cumpăra frigidere, mașini de spălat rufe și aparate de aer condiționat. Ministrul Mediului precizeaeză că cei care vor să beneficieze de reduceri trebuie să dea la schimb același aparat.

„Este al doilea program național, pe lângă Rabla pentru autovehicule. Așa să fie de longeviv și programul Rabla pentru electrocasnice. (…) Fiecare dintre noi trebuie să știm că nu putem apela la acest program fără să dăm în schimb un aparat vechi. Prin acest program avem în continuare grijă de mediu, prin înlocuirea unui aparat vechi. Programul Rabla pentru electrocasnice, lansat azi, va avea o viață lungă. Românii își pot alege o ladă frigorifică, o combină frigorifică, o mașină de spălat sau un aparat de aer condiționat”, a declarat, marți, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, potrivit Mediafax.

Potrivit ministrului, înscrierile se pot face de miercuri, pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (www.afm.ro ).

Finanţarea se acordă în funcție de clasa de eficienţă energetică a aparatelor achiziționate. Astfel, pentru mașinile de spălat voucherele au valoarea de 200 de lei pentru cele din clasa A++ și de 300 de lei pentru înlocuirea cu una de categorie A+++.

Pentru frigiderele din clasa A++ primiți vouchere de 300 de lei, iar dacă achiziționați unul din clasa A+++ reducerea este de 400 de lei.

Ministerul Mediului mai acordă vouchere de 300 de lei pentru înlocuirea aparatelor de aer condiționat cu unul din categoria A+++ sau A++.

Important de menţionat este că voucherele pot fi cumulate, mai scrie Mediafax


Foto: Mediafax