UPDATE Incendiul de la metrou a fost stins. Circulaţia metroului pe magistrala M2 este întreruptă

Andrei Dumitru 24/05/2022 | 10:07 Ştiri
UPDATE Incendiul de la metrou a fost stins. Circulaţia metroului pe magistrala M2 este întreruptă

UPDATE 10.20 Orlando Şchiopu, comandantul intervenţiei de la metrou, din această dimineaţă, a declarat că a fost un incendiu cu flacără, care s-a manifestat la o cutie cu conductori de la nivelul şinei.

Orlando Şchiopu, comandantul intervenţiei, a afirmat că la 8.43 au fost anunţaţi despre producerea unui incendiu la o garnitură de metrou şi au trimis spre locul evenimentului,suplimentar, încă 20 de autospeciale de pompieri, care au fost amplasate la cele trei staţii de metrou, Piaţa Romană, Universitate şi Piaţa Victoriei.

Comandantul a precizat că pompierii au pătruns în tunel şi au evacuat 172 de persoane, 25 dintre ele fiind duse la echipajele de prim ajutor, pentru a fi evaluate din punct de vedere medical.

Şchiopul a precizat că nu sunt victime şi că incediul a fost lichidat.

Întrebat de la ce a izbucnit incendiul, el a precizat că se va analiza care a fost cauza.

”Se pare că a fost vorba de un conductor la o şină de transport. A fost flacără la o cutie de conductori la nivelul şinei”, a mai spus el.

Incendiul de la metrou a fost stins de pompieri, iar toţi călătorii au fost evacuaţi din tunel către peronul de la Piaţa Romană, informează, marţi, Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF).

Pompierii bucureşteni au identificat sursa incendiului, după care au procedat la stingerea acestuia.

Circulaţia metroului pe magistrala M2 este întreruptă, marţi, după ce s-a înregistrat o degajare de fum în subteran la staţia de metrou Piaţa Romană. În urma incidentului nu au fost înregistrate victime.

La acţiune au acţionat opt autospeciale de stingere, SMURD şi Detaşamentul Special de Salvatori.

În urma informaţiilor furnizate de dispeceratul Metrorex, este vorba de un incendiu produs la o ramă de metrou care are o defecţiune tehnică.

„Nu există flacără deschisă, doar degajări de fum. Metroul este în tunel, la o distanţă de aproximativ 20-30 m de peron”, arată ISUBIF.

Echipajele din cadrul ISUBIF sunt amplasate în zona staţiilor de metrou Romană, Universitate şi Piaţa Victoriei.

Ca urmare a defecțiunii tehnice cu degajare de fum din Piața Romană, echipele Metrorex au apelat conform procedurilor la instituțiile abilitate pentru verificare și acordare de sprijin în caz de nevoie, a comunicat compania.

Călătorii aflați în trenul defect au forțat deschiderea ușilor, ceea ce a dus la blocarea trenului în tunel și deconectarea de la energia electrică a acestuia, afirmă Metrorex.

Potrivit Metrorex, pasagerii aflați în trenul defect „nu au fost puși în niciun moment în pericol, iar ca urmare a situației create, aceștia vor fi debarcați prin tunel”.

Şeful DSU, Raed Arafat, a precizat că au fost evacuate 172 de persoane, iar 25 au fost evaluate medical. De asemenea, două au fost transportate la spital.