Încă un exit: Fondul Enterprise Investors vinde producătorul de materiale de construcții Macon către nemții de la Xella

Andreea Neferu 19/12/2017 | 18:26 Ştiri
Încă un exit: Fondul Enterprise Investors vinde producătorul de materiale de construcții Macon către nemții de la Xella

Grupul german Xella, care a avut anul trecut afaceri de peste 14 milioane de euro pe plan local și care produce BCA la Păulești (județul Prahova), a cumpărat de la fondul de investiții Enterprise Investors grupul Macon, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții de pe piața locală.

Tranzacția ar urma să se încheie în prima jumătate a anului 2018, urmând să treacă și printr-un proces de aprobare de către Consiliul Concurenței. Valoarea tranzacției nu a fost dezvăluită.

Grupul Macon include companiile Macon SRL, Simcor Var, Simbeton şi Simterac, ce au avut anul trecut afaceri cumulate de circa 35 de milioane de euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor. Pentru anul acesta, grupul estimează vânzări de 33 de milioane de euro.

Macon SRL este principala companie din cadrul grupului Macon, având activități pe segmentul de BCA (cu fabrici la Deva și Oradea), respectiv elemente prefabricate din beton şi cahle de teracotă pentru sobe şi şeminee (unităţi de producţie la Deva).

Enterprise Investors a intrat în acționariatul firmei Macon SRL în 2006, în urma unei tranzacții de 35 de milioane de euro, iar ulterior a intrat și în acționaritul celorlalte companii.

“Prin achiziția grupului Macon, Xella devine unul dintre liderii pieței locale de materiale de construcții și principalul producător de BCA din România. Xella devine un jucător important pe piața de var și elemente prefabricate din beton și își atinge obiectivul de a fi lider în piețe regionale, prin intermediul unor achiziții strategice”, a declarat Dr. Jochen Fabritius, CEO Xella Group. “Xella continuă să fie pe o traiectorie de creștere promițătoare și se concentrează la nivel pan-european pe livrarea de soluții în construcții, cu valoare adăugată, pentru a genera o creștere profitabilă și sustenabilă. Continuăm să urmărim consecvent obiectivul nostru de a fi printre cei mai buni în această industrie, utilizând la maximum potențialul diviziilor Xella și creând valoarea care va conduce Xella către un viitor de succes”, a adăugat Fabritius.

Fondul polonez Enterprise Investors a făcut anul trecut și un exit de peste 500 de milioane de euro din retailerul Profi. În prezent, în România mai deține rețeaua de magazine de jucării Noriel.


Sursă foto: Mediafax Foto

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.