În timpul pandemiei, un retailer online care vinde mașini de cusut și brodat casnice și profesionale a crescut cu 62%

NewMoney 24/09/2020 | 09:50 Ştiri
În timpul pandemiei, un retailer online care vinde mașini de cusut și brodat casnice și profesionale a crescut cu 62%

Magazinul online de mașini de cusut și brodat, CusutsiBrodat.ro, a înregistrat o creștere de 62% a vânzărilor pe segmentul mașinilor de cusut și brodat casnice și profesionale.

”Mașinile de cusut și brodat casnice pentru acasă și ateliere mici au avut o evoluție foarte bună, în special în vânzările online. De altfel, în toată Europa vânzările au explodat pe acest segment și producătorii încă încearcă să își adapteze stocurile la noile cerințe, fabricile din Asia lucrează la 100% capacitate și fac față cu greu cererii”, spune Dan Coandă, Director Operațional Bro Rom Industrial Machines SRL. Produsele care au generat cele mai multe vânzări  sunt mașinile japoneze de la Brother, urmate îndeaproape de mașinile Bernina și Bernette din Elveția.

În perioada pandemiei, numărul tranzacțiilor online s-a dublat  față de aceeași perioadă a anului trecut. Așadar, comparativ cu începutul anului 2019, vânzările online CusutșiBrodat.ro au crescut cu aproximativ 62%, iar categoriile de produse pe care s-au înregistrat cele mai mari creșteri au fost: mașinile de cusut și mașinile de surfilat casnice, urmate de mașinile de brodat și mașinile combinate de cusut și brodat.

Pe perioada pandemiei s-a observat o schimbare de comportament în rândul clienților, astfel încât în prima jumătate a anului tot mai mulți utilizatori au optat pentru plata online cu cardul. Magazinul online are peste 200 de mașini disponibile și oferă un sistem de bonificație cu puncte de fidelitate primite la fiecare comandă.

În următoarea perioadă a anului 2020, o parte din investiții se vor îndrepta către dezvoltarea magazinului online CusutsiBrodat.ro, dar și către diversificarea gamelor de produse, acest lucru ajutând la atingerea unui număr mai mare de cumpărători online. Diversificarea produselor din magazinul CusutsiBrodat.ro va avea loc atât în ceea ce privește segmentul mașinilor de cusut, dar mai ales segmentul accesoriilor și consumabilelor de croitorie (ața de cusut și brodat, piciorușe opționale, foarfeci, etc.), unde s-a observat o creștere substanțială a interesului și vânzărilor. ”Cusutul este un hobby pe viață, nu are vârstă și sperăm ca această activitate să continue să crească. În următoarea perioadă, vom crește prezența noastră în mediul online cu mult conținut video informativ, dar și cursuri și tutoriale”, conchide Dan Coandă.

În spatele magazinului online CusutsiBrodat.ro se află compania de distribuție BRO ROM Industrial Machines București. Fondat la începutul anilor 1990, retailerul BRO ROM a furnizat utilaje de cusut și brodat, croit și finisat pentru mai mult de 5000 de ateliere și fabrici de confecții din România.

FOTO: Pixabay