În pași de dans: un business care „exploatează” pauzele corporatiștilor

Cristina Dobreanu 25/02/2017 | 17:42 Oameni
În pași de dans: un business care „exploatează” pauzele corporatiștilor

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Am început să dansez și mi-am dat seama că îmi place. Mă face fericit, spunea, prins în mrejele dansului, avocatul interpretat de Richard Gere în filmul Shall we dance(2004). În viața reală, tot mai mulți descoperă bucuria de a dansa, astfel că pun în cui haina de business și se încalță cu pantofii de lac.

Pe o arteră aglomerată a Capitalei, din cosmopoli­ta zonă de nord, într-o clădire gri de birouri, școala de dans Arthur Murray își așteaptă cursanții. Atmosfera primitoare a studioului, culorile calde ale interiorului și o melodie lentă care se aude în sur­dină fac notă discordantă cu cenușiul orașului care poate fi zărit prin ferestrele mari.

PAUZA DE MASĂ DATĂ PE DANS. Corporatiști, manageri sau antreprenori vin aici pentru 45 de minute, chiar și în timpul zilei, în pauza de masă, fie pentru că își doresc să mai elimine stresul din viața lor, fie că vor să danseze sau, pur și simplu, să socializeze cu alți oameni care împărtășesc aceeași pasiune. „Oamenii din corporații știu că într-o oră sunt înapoi. Deși este foarte solicitant din punctul de vedere al tonifierii, nu este genul de activitate din care să transpiri. Așa că vin și își schimbă doar încălțările și știu că în 45 de minute au terminat clasa, iar apoi se întorc la birou re­laxați“, spune Cristina Ardelean, administrator al școlii și unul dintre investitori.

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.