În „Emiratul din Nord”, departe de lumea dezlănțuită

Andrei Dumitru 06/10/2021 | 15:29 Timp Liber
În „Emiratul din Nord”, departe de lumea dezlănțuită

Toamna vine nu doar cu valul 4 al pandemiei cu coronavirus, care trimite din nou în telemuncă valuri de angajați, ci și cu pachete noi turistice din partea tour-operatorilor locali.

La prima vedere, pare constant interesul românilor de a-și petrece vacanţa de iarnă pe plaje exotice – crescuse aproape de trei ori în 2020 -, precum cele din Thailanda, Republica Dominicană, Maldive, Mauritius, Bali, Mexic sau Cuba. Sunt cele mai cunoscute deja, dar apar în lista de anul acesta și nume noi, precum Ras Al Khaimah, unul dintre cele șapte emirate parte a Emiratelor Arabe Unite.

În general, interesul clienților unora dintre agenții pentru Emiratele Arabe Unite a crescut chiar și cu peste 30%, spun reprezentanții, tendință care se va menține pentru că sunt locații inedite, sigure, care pot acoperi interese variate.

Cei care ar alege Ras Al Khaimah, inedite ar fi tiroliana Jebel Jais Flight, cea mai lungă din lume (2,83 km – echivalentul a peste 28 de terenuri de fotbal) sau ferma de perle Suwaidi. Soarele este nelipsit – iar Emiratul de nord” are 64 de km de plaje -, dar perioada ideală ca temperaturi este între octombrie și aprilie.

Pe lângă vizitarea Dubaiului, se pot relaxa pe plajele din Ras al-Khaimah, pot vizita fascinantul Abu Dhabi sau se pot plimba pe străzile cuceritorului Sharjah. Am creat aceste pachete cu zboruri charter săptămânale inclusiv pentru Crăciun și Revelion, sunt incluse zborul, cazarea, asigurarea medicală, tururile”, detaliază din partea Eturia, Ana Maria Gherasim, adăugând că până la finalul anului este asigurat inclusiv test PCR gratuit.