Impact a vândut locuințe de 25 de milioane de euro în acest an

Andreea Neferu 11/11/2016 | 10:24 Ştiri
Impact a vândut locuințe de 25 de milioane de euro în acest an

Dezvoltatorul imobiliar Impact, controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a vândut în primele nouă luni ale acestui an 353 de case și apartamente, cu 31% mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut.

Prețul mediu de tranzacție a fost de aproape 71.000 de euro, în creștere cu aproape 16% față de primele trei trimestre ale lui 2015, potrivit unui raport publicat pe site-ul companiei. Astfel, compania a vândut locuințe de circa 25 de milioane de euro în primele nouă luni, cele mai multe unități aflându-se în cartierul Greenfield Băneasa din nordul Bucureștiului.

În același timp, profitul net a crescut la 27,9 milioane de lei, un plus de 273% față de primele trei trimestre ale anului precedent.

Greenfield este cartierul rezidențial fanion al Impact. Construcția primei faze a acestui complex a fost demarată în 2007, pe o suprafață de 10 hectare, cuprinzând 680 de apartamente și vile. A doua fază, Ansamblul Salcâmilor, a fost realizată în perioada 2014-2016, pe o suprafață de 7 hectare, cuprinzând 35 de blocuri cu 924 de apartamente.

La finalul verii, dezvoltatorul a anunțat că investește 44 de milioane de euro în construcția celei de-a treia faze a complexului Greenfield, Ansamblul Platanilor, care va avea 39 de blocuri cu 888 de apartamente.

„Prioritățile managementului în perioada următoare se vor îndrepta atât către finalizarea lucrărilor pentru cele 39 de blocuri noi din Greenfield, cât și spre demararea de noi proiecte în București Ghencea și Barbu Văcărescu, unde compania deține aproape 30 de hectare destinate dezvoltării rezidențiale”, a declarat Bartosz Puzdrowski, CEO al companiei Impact.

Impact Developer este companie deținută de omul de afaceri Gheorghe Iaciu (49%), Adrian Adrici (15%) şi de alţi acţionari, potrivit datelor de la Bursa de Valori București.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.