Impact începe construcția unui proiect de peste 600 de locuințe în nordul Capitalei

Andreea Neferu 14/11/2017 | 16:25 Ştiri
Impact începe construcția unui proiect de peste 600 de locuințe în nordul Capitalei

Dezvoltatorul imobiliar Impact investește 68 de milioane de euro în construcția unui ansamblu imobiliar în zona Domenii, pe un teren pe care l-a achiziționat în vara aceasta pentru 12,5 milioane de euro.

Ansamblul imobiliar Luxuria Domenii Residence va fi dezvoltat pe un teren în suprafață de 22.500 de metri pătrați și va cuprinde 9 blocuri cu 630 de apartamente.

„Locația aleasă se caracterizează printr-o expansiune deosebită a dezvoltărilor imobiliare, în special pentru clădirile de birouri, ceea ce înseamnă şi un potential în creştere pentru segmentul rezidenţial’’, a declarat Bartosz Puzdrowski, CEO Impact Developer & Contractor.

Lucrările pentru prima fază a ansamblului vor fi demarate în luna ianuarie 2018 și primele patru imobile vor fi finalizate în iulie 2019, urmând ca întregul ansamblu să fie finalizat în iunie 2020.

Complexul va fi prevăzut cu peste 700 de locuri de parcare subterane pentru rezidenți, precum și locuri de parcare supraterane destinate vizitatorilor.

Mai mulți dezvoltatori imobiliari au anunțat că vor ridica proiecte de birouri sau de rezidențial în zona Expoziției-Piața Presei Libere, care se află în apropiere de Piața Domenii. Printre aceștia se numără Portland Trust, Atenor sau antreprenorii români Dan Șucu și Valentin Vișoiu.

Înfiinţat în 1991, Impact Developer & Contractor SA este primul dezvoltator imobiliar privat din România și numără 16 ansambluri rezidenţiale finalizate, peste 400.000 de metri pătrați construiţi şi peste 4.000 de unităţi livrate la nivel naţional. Compania este și primul dezvoltator imobiliar listat la bursă, în 1996, iar proiectul de referință este ansamblul rezidențial Greenfield din nordul Bucureștiului. Principalul acționar al Impact este Gheorghe Iaciu.

 


Sursă foto: Impact

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.