Ştiri

Imobiliarele românești, pe radarul investitorilor din Africa, Asia sau America

Aproape 70% din valoarea tranzacțiilor imobiliare de pe piața locală, care s-au ridicat în total la 850 de milioane de euro, au implicat investitori din afara Europei, din țări precum Singapore, Africa de Sud sau Statele Unite ale Americii, potrivit companiei de consultanță imobiliară DTZ Echinox.

Astfel, pe lista celor mai mari investitori de pe plan local s-au aflat anul trecut grupurile Growthpoint și NEPI din Africa de Sud, GIC din Singapore, Lone Star din Statele Unite (proprietar al GTC), alături de companii europene precum francezii de la Catinvest sau cehii de la PPF.

„Pentru piața imobiliară, anul 2016 a fost încurajator prin prisma unei lichidități în creștere. Spectrul investitorilor care au cumpărat active de dimensiuni semnificative în România s-a lărgit, tendință care ne așteptăm să se mențină și în 2017. Randamentul investițiilor este constant, ceea ce contribuie la crearea unui mediu stabil și predictibil pentru potențialii cumpărători”, spune Tim Wilkinson, partener pe zona de investiții în cadrul DTZ Echinox.

Randamentele pentru proprietățile prime (situate central) se ridică la 7% pentru zona de retail, respectiv 7,25% pentru birouri, mai ari decât în alte capitale din regiune – Varșovia, Praga, Bratislava sau Budapesta.

Anul trecut, valoarea tranzacțiilor imobiliare de pe plan local s-a ridicat la 850 de milioane de euro, dintre care 44% au implicat clădiri de birouri, segmentul de retail având o pondere de 31%, iar cel industrial – 25%.

Bucureștiul a atras circa 77% din totalul volumului investițional, potrivit datelor DTZ Echinox.

Andreea Neferu

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.

Recent Posts

Inspectorii ANSVSA au pus sub sechestru sute de kilograme de produse alimentare

Inspectorii sanitari veterinari au controlat în ultima săptămână din luna aprilie peste 3.200 de unităţi…

2 zile ago

SWIFT RESPONSE 24: Exerciţiu multinaţional cu 5.000 de militari, dintre care 2.000 de paraşutişti

România participă cu 2.300 de militari şi 220 de mijloace tehnice la un exerciţiu multinaţional…

2 zile ago

Legea privind energia eoliană offshore va intra în vigoare în data de 30 mai

Legea privind energia eoliană offshore va intra în vigoare în data de 30 mai, a…

2 zile ago

GHID. Cine poate beneficia de schema de ajutor de stat de 2,25 miliarde lei pentru investiţii în industrie

Ministerul Finanţelor a publicat Ghidul schemei de 2,25 miliarde lei pentru investiţii majore în industriile…

2 zile ago

Klaus Iohannis a depus o cerere de pensionare

Catedra de profesor de Fizică a preşedintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Naţional „Samuel von…

2 zile ago

Cotaţiile la cacao s-au prăbuşit cu 27% în două zile

Cotaţiile futures la cacao s-au prăbuşit, pierzând până la 27% în doar două zile, iar…

2 zile ago

Acest website folosește cookies