Ikea și Heineken, printre chiriașii unui nou depozit ridicat de Logicor la Mogoșoaia

Andreea Neferu 19/10/2017 | 11:09 Ştiri
Ikea și Heineken, printre chiriașii unui nou depozit ridicat de Logicor la Mogoșoaia

Logicor, dezvoltator de proprietăți logistice controlat de fondul suveran al Chinei, China Investment Corporation, a finalizat construcția unui depozit de circa 44.000 de metri pătrați în Mogoșoaia, care va găzdui chiriași precum Ikea sau Heineken.

Depozitul face parte din parcul logistic Logicor București I, care include trei clădiri cu o suprafață închiriabilă de 82.900 de metri pătrați, iar potențialul de dezvoltare al proiectului este de încă 64.000 de metri pătrați.

Depozitul recent finalizat este preînchiriat în proporție de 85% către chiriași precum Ikea, Heineken, companii farmaceutice sau din FMCG, potrivit Logicor.

”Piața imobiliară (locală – n.r.) de logistică și spații industriale este în acest moment cea mai dinamică din Europa Centrală și de Est, cu o rată de neocupare în continuă scădere”, a spus Bartosz Mierzwiak, managing director al Logicor Europa Centrală și de Est.

Logicor mai deține terenuri în Brașov, Sibiu, Glina și Timișoara, unde poate construi proiecte logistice.

Fondul severan al Chinei (China Investment Corporation) a preluat anul acesta compania logistică Logicor de la fondul american Blackstone pentru 12,25 miliarde de euro. Logicor are un portofoliu de 13,6 milioane de metri pătrați în 17 țări, printre care Marea Britanie, Franța și Germania.


Sursă foto: Logicor.eu

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.