IKEA recomandă clienţilor care au cumpărat scaunul rotativ Odger în culoarea antracit să îl returneze

Andrei Dumitru 21/12/2022 | 11:08 Ştiri
IKEA recomandă clienţilor care au cumpărat scaunul rotativ Odger în culoarea antracit să îl returneze

IKEA recomandă clienţilor care au cumpărat scaunul rotativ Odger în culoarea antracit să îl returneze, deoarece există riscul ca baza piciorului, în formă de stea, să se rupă.

IKEA a transmis miercuri că recomandă tuturor clienţilor care au cumpărat scaunul rotativ Odger în culoarea antracit, cu marcaj de dată înainte de 2221 şi inclusiv, să nu îl mai folosească şi să contacteze firma pentru a li se rambursa integral suma plătită pe produs.

“Siguranţa clienţilor este prioritatea principală la IKEA. Aşadar, rechemăm scaunul rotativ Odger în culoarea antracit, cu marcaj de dată înainte de 2221 şi inclusiv (22 reprezintă anul, iar 21 reprezintă săptămâna în care a fost fabricat produsul) din cauză că există riscul ca baza piciorului în formă de stea a scaunelor să se rupă şi să cauzeze căderea şi vătămarea utilizatorului. IKEA le recomandă tuturor clienţilor care au cumpărat scaunul rotativ Odger în culoarea antracit, cu marcaj de dată înainte de 2221 şi inclusiv,  să nu îl mai folosească şi să îl returneze în orice magazin IKEA pentru a li se rambursa integral suma plătită pe produs”, se arată în comunicat.

IKEA a menţionat că dezvoltă produsele utilizând un program riguros de evaluare a riscurilor şi de testare, pentru a se asigura că acestea respectă toate legile şi standardele aplicabile pe pieţele unde sunt vândute.

“Cu toate acestea, am aflat că există posibilitatea ca baza piciorului, în formă de stea, a scaunului rotativ Odger în culoarea antracit, cu marcaj de dată înainte de 2221 şi inclusiv, să se  rupă. Scaunul rotativ Odger în culoarea antracit, cu marcaj de dată înainte de 2221 şi inclusiv, se poate returna în orice magazin IKEA pentru o rambursare integrală a sumei plătite pe produs. Nu este necesară o dovadă a achiziţiei (bon fiscal). Marcajul de nume şi dată de pe produs se află sub scaun, ştanţat în materialul  şezutului scaunului”, a mai menţionat sursa citată.