De ce a ales IKEA să deschidă abia acum primul magazin în India

Gabriel Bucur 10/08/2018 | 10:04 Ştiri
De ce a ales IKEA să deschidă abia acum primul magazin în India

Retailerul suedez de mobilă IKEA a deschis, joi, primul magazin în India și a anunțat că investiţiile vor continua în a doua cea mai populată țară a lumii, unde clasa de mijloc este într-o continuă dezvoltare, iar piața este descrisă de directorul general al IKEA, Jesper Brodin, ca fiind dedicată progreselor, transmite CNBC, potrivit News.ro.

Retailerul suedez de mobilă a avut în vedere extinderea pe piaţa indiană încă de acum mai bine de 10 ani, iar Brodin a explicat întârzierea prin „incertitudinile de acum câteva decenii, în timp ce prezentul este caracterizat de angajamentul  puternic existent la nivelul întregii ţări de a face progrese”.

„În prezent, este o Indie mai curajoasă, o Indie mai deschisă, mai dedicată progresului”, a spus Brodin, care a avertizat însă că vor trece ani până când investiţia din această nouă piaţă va da rezultate. „Angajamentul pe care îl facem nu este pe termen scurt, este pe termen lung”, a precizat șeful retailerului suedez de mobilă.

Citiți și: Soluția găsită de un indian pentru țara cu peste un miliard de oameni, unde obezitatea a crescut de 2.500 de ori în patru decenii

Citiți și: Cine este cel mai bogat om din Asia, care l-a depășit pe fondatorul Alibaba, Jack Ma

Noul magazin IKEA, cu o suprafaţă de 37.000 de metri pătraţi, se află lângă oraşul Hyderabad, situat în sudul Indiei.

Compania suedeză a investit deja 4,5 miliarde de euro în India, a spus Brodin, care a adăugat că investiţiile vor continua pe măsură ce IKEA se va extinde și în alte oraşe, dar şi în comerţul electronic. Potrivit site-ului companiei, IKEA are, în prezent, 48 de furnizori, cu aproximativ 45.000 de angajaţi în India.

Compania intenţionează să deschidă următorul magazin din India în Mumbai, în vara anului viitor, urmat de un altul în Bangalore, în 2020. În 2019, IKEA urmează să deschisă şi un magazin online destinat clienţilor indieni.

Citiți și: Yoga e profitabilă. Un ascet indian are venituri de peste un miliard de dolari pe an și vrea să depășească Nestle și Unilever

Citiți și: Povestea celui mai mare furt din istoria Indiei făcut de un bijutier celebru ale cărui creații sunt purtate la Oscaruri și la Globurile de Aur

 


FOTO: Guliver / Getty Images

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.