Iarna mai face o „victimă” în instituțiile de stat: șeful companiei de drumuri a fost demis

Andreea Neferu 11/01/2017 | 14:47 Ştiri
Iarna mai face o „victimă” în instituțiile de stat: șeful companiei de drumuri a fost demis

Cătălin Homor, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a fost revocat din funcție, din cauza „deficiențelor de gestionare din ultima perioadă”, potrivit Ministerului Transporturilor.

De altfel, premierul Sorin Grindeanu i-a cerut încă de sâmbăta trecută ministrului transporturilor, Răzvan Cuc, să-l demită pe șeful CNAIR, pe motiv că o parte din autostrăzi și drumuri naționale erau încă blocate la mai multe ore de la ridicarea codului portocaliu de viscol, dar și pentru că la nivelul companiei de drumuri, stocul de sare este foarte mare, în timp ce cel de nisip este prea mic.

Homor, fost șef al Metrorex, a fost numit director general interimar al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) în decembrie 2015, iar odată cu spargerea acestei instituții anul trecut, în CNAIR și CNIR (Compania Națională de Investiții Rutiere), el a rămas director la CNAIR.

Aceasta nu este prima demitere din ultimele zile. Acum câteva zile, conducerea RATB a fost demisă după ce stațiile de autobuz din Capitală au fost deszăpezite defectuos.

 


FOTO: Mediafax

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.