Holcim deschide un terminal de ciment la Roman, după o investiție de peste 12 milioane de lei

Gabriel Bucur 11/07/2017 | 16:06 Ştiri
Holcim deschide un terminal de ciment la Roman, după o investiție de peste 12 milioane de lei

Holcim România, unul dintre marii furnizori de soluții de construcții din România, a anunțat lansarea unui terminal de ciment în orașul Roman, județul Neamț, în urma unei investiții de 12,5 milioane de lei.

Noul terminal de ultimă generație completează rețeaua națională extinsă de terminale și depozite ale companiei și va furniza ciment în principal către clienții Holcim din județele apropiate din Moldova, precum Bacău, Neamț, Vaslui, Iași, Botoșani și Suceva, completează rețeaua națională extinsă de terminale și depozite ale companiei.

Cu o suprafață de 13.120 de metri pătrați, terminalul este conectat la rețeaua de cale ferată și dispune de utilaje de încărcare și descărcare atât pentru ciment vrac, cât și pentru ciment ambalat în saci.

„Prin acest nou terminal de ciment din Roman venim mai aproape de partenerii locali și facem un pas spre susținerea unei regiuni care are nevoie de soluții și produse sustenabile și avansate tehnologic pentru a progresa, a continua dezvoltarea rețelei de infrastructură, și a construi noi proiecte de utilitate publică și proiecte imobiliare. (…) Acest nou terminal acoperă și întâmpină planurile de dezvoltare ale partenerilor noștri locali”, a declarat Sofiane Benmaghnia, directorul general al Holcim România.

Primul beneficiu direct pentru clienții locali, mai adaugă reprezentanții Holcim, pe lângă disponibilitatea de volum, este reprezentat de eficientizarea timpilor de livrare. Orașul Roman permite o distribuție eficientă a produselor pe ruta Bacău – Iași – Suceava. De asemenea, terminalul va reduce atât amprenta de carbon, cât și riscul de accidente, prin soluția alternativă de distribuție pe calea ferată.

Cimentul livrat către clienții din regiune prin terminalul de la Roman va fi transportat pe cale feroviară de la cele două fabrici locale ale companiei, din Câmpulung și Aleșd (județul Bihor).

Holcim (România) S.A., companie membră a grupului LafargeHolcim, are o prezență de peste 20 de ani în industria materialelor de construcții din România. Deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 14 staţii ecologice de betoane, trei staţii de agregate, două staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti. Holcim are aproximativ 800 angajați în România.

 


FOTO: Holcim România

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.