H&M își mută birourile în clădirea dezvoltată de belgianul Yves Weerts în zona Unirii

Andreea Neferu 19/06/2018 | 10:24 Ştiri
H&M își mută birourile în clădirea dezvoltată de belgianul Yves Weerts în zona Unirii

Retailerul fashion H&M a închiriat 1.000 de metri pătrați de birouri în clădirea Unirii View, dezvoltată de belgianul Yves Weerts în Capitală în urma unei investiții de 33 de milioane de euro.

Unirii View, ce va avea o înălțime de 73 de metri, va avea o suprafață închiriabilă de aproximativ 17.500 de metri pătrați, livrarea fiind estimată pentru vara acestui an. Clădirea este amplasată pe bulevardul Corneliu Coposu și va avea 19 etaje: parterul, 17 etaje pentru birouri și ultimul etaj tehnic, plus o parcare subterană împărțită pe 3 niveluri.

Constructorul Unirii View este Bog’Art, companie controlată de omul de afaceri Raul Doicescu.

Yves Weerts, belgianul care dezvoltă Unirii View, a mai derulat investiții pe piața imobiliară locală, precum dezvoltarea și vânzarea Deva Logistics Park către fondul de investiții CTP.

Aproximativ 25% din suprafața clădirii (4.000 de metri pătrați) a fost închiriată de către furnizorul de soluții și servicii software NTT Data Romania, care își va muta din 2018 sediul central din București în zona Unirii, aceasta fiind prima companie de mari dimensiuni din domeniul IT&C care alege să închirieze birouri într-o zonă centrală din București. Totodată, printre chiriașii Unirii View se numără și producătorul de băuturi energizante Red Bull, respectiv importatorul de băuturi alcoolice Pernod Ricard România

Compania H&M, care are în prezent biroul pe Bulevardul Mareșal Averescu din Capitală, a fost asistată în tranzacția de închiriere de către compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox. ”Piața Unirii oferă o vizibilitate foarte bună, acces excelent la toate mijloacele de transport în comun – principalele linii de metrou, tramvai și autobuz – fiind de asemenea unul dintre principalele puncte de acces în centrul vechi al orașului. După un proces de analizare și negociere de 18 luni, Unirii View s-a dovedit a fi cea mai bună opțiune, motiv pentru care H&M a ales să își stabilească sediul pe termen lung în clădirea de birouri”, a declarat Monica Vasile, director office agency în cadrul Cushman & Wakefield Echinox.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.