Hidroelectrica, listare fără sfârșit

Carol Dan 23/02/2017 | 12:11 Companii
Hidroelectrica, listare fără sfârșit

Hidroelectrica, cel mai mare produ­cător de energie electrică din România, se află în pragul listării pe bursă. Pro­misă de acționarii companiei de zece ani încoace, listarea ar putea fi un pas uriaș pentru piața de capital locală. Dar nu strică puțină circumspecție.

Decembrie 2007: „Hidroelectrica va fi lis­tată în 2008“ (Varujan Vosganian, fost mi­nistru al Economiei și Finanțelor).

Iunie 2015: „Dacă statul român nu va ob­ţine minimum 500 de milioane de euro în schimbul a 15% din acţiuni, se va anula procedura“ (Remus Borza, fostul admini­strator judiciar al Hidroelectrica).

Iunie 2016: „Hidroelectrica va fi listată la bursă atunci când piața va permite obținerea celui mai bun preț“ (Victor Grigorescu, fost ministru al Energiei).

După un inventar al declarațiilor făcute în ultimul deceniu, Hidroelectrica ar fi trebuit să fie deja listată pe piața de capi­tal de cel puțin opt ani. Și totuși, când se va întâmpla?

Articol vizibil în întregime doar pe bază de abonament.

Carol Dan și-a început munca în presă în 2005, în Bistrița. După nouă ani în agenția de presă Mediafax, a trecut la cotidianul Ziarul Financiar și apoi la site-ul wall-street.ro. În septembrie 2016 s-a alăturat redacției New Money. Scrie pe domeniile energie și industrie.