Guvernul spaniol a decretat stare de alertă la Madrid

NewMoney 09/10/2020 | 16:38 Ştiri
Guvernul spaniol a decretat stare de alertă la Madrid

Guvernul spaniol a decretat, vineri, starea de alertă în regiunea Madrid, într-o încercare de a opri creşterea numărului de cazuri de COVID-19, restabilind astfel o carantină parţială la Madrid, anulată cu o zi înainte de justiţie, relatează AFP.

”Trebuie să se ia măsuri de protejare a sănătăţii madrilenilor” şi să se evite ca o ”explozie” a cazurilor de COVID-19 ,să nu ajungă în ţară, a subliniat ministrul spaniol al Sănătăţii, Salvador Illa, în urma unei şedinţe extraordinare a Guvernului.

Decizia Guvernului de stânga al socialistului Pedro Sanchez a fost luată în pofida opoziţiei aprige a Guvernului regional al Madridului, condus de Partidul Popular (PP, conservator, în opoziţie).

”Preşedinta comunităţii autonome a decis să nu facă nimic”, a denunţat Salvador Illa, referindu-se la Isabel Diaz Ayuso, care a încercat până la capăt ds convingă Guvernul să nu instituie starea de alertă.

Principala consecinţă a introducerii acestui regim de excepţie – care echivalează cu o stare de urgenţă sanitară – este restabilirea închiderii parţiale a Madridului şi a nouă muncipalităţi vecine, aflată în vigoare de la 2 octombrie, dar care a fost ridicată joi prin hotărârea unui tribunal de la Madrid.