Guvernul francez interzice folosirea TikTok şi Netflix pe telefoanele de serviciu ale funcţionarilor

Elena Marinescu 24/03/2023 | 18:20 Ştiri
Guvernul francez interzice folosirea TikTok şi Netflix pe telefoanele de serviciu ale funcţionarilor

Guvernul francez a interzis vineri instalarea şi utilizarea unor aplicaţii ”recreative” precum reţeaua de socializare chineză TikTok sau platforma americană de streaming Netflix pe telefoane de serviciu de către cei 2,5 milioane de agenţi francezi ai funcţiei publice, relatează AFP.

Aceste aplicaţii prezintă ”riscuri în materie de securitate cibernetică şi de protecţia datelor agenţilor publici şi ai administraţiei”, subliniază surse din anturajul ministrului Funcţiei Publice Stanislas Guerini.

Franţa urmează astfel exemplul mai multor instituţii şi guverne din Occident care au interzis sau limitat folosirea TikTok pe aparate de serviciu.

Uniunea Europeană, Statele Unite și Canada au emis recent ordine care interzic utilizarea TikTok pe dispozitivele emise de guvern, pe măsură ce cresc îngrijorările legate de confidențialitatea și securitatea aplicației.

Platforma de partajare de videoclipuri, care este deținută de compania chineză Bytedance, susține de mult timp că nu împărtășește datele utilizatorilor cu guvernul chinez și că este administrată în mod independent.

În România, ministrul Cercetării, Sebastian Burduja, a spus că se analizează interzicerea TikTok în instituții.