Guvernul a aprobat Strategia Naţională pentru Dezvoltarea Pieţei de Capital 2023-2026

Elena Marinescu 24/05/2023 | 20:05 Ştiri
Guvernul a aprobat Strategia Naţională pentru Dezvoltarea Pieţei de Capital 2023-2026

Strategia Naţională pentru Dezvoltarea Pieţei de Capital 2023-2026 a fost aprobată de Guvern printr-o hotărâre, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

 

„Guvernul a aprobat, prin hotărâre, Strategia Naţională pentru Dezvoltarea Pieţei de Capital 2023-2026. Ţara noastră s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani.

Produsul Intern Brut al României a crescut, anul trecut faţă de 2021, cu 49 de miliarde de euro. Este valoarea întregului PIB al României în urmă cu 20 de ani. Această dinamică economică are nevoie de o piaţă de capital care să ţină pasul cu noile realităţi.

Antreprenorii au nevoie de acces facil la finanţare, reguli mai simple şi, ca urmare a sprijinului acordat de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, cea care a oferit Guvernului asistenţă tehnică în elaborarea acestei strategii, vor fi implementate obiective precum îmbunătăţirea condiţiilor pentru listarea pe piaţa de capital, creşterea lichidităţii, promovarea, dezvoltarea şi creşterea unei pieţe active a IMM-urilor, promovarea economiilor în rândul investitorilor, persoane fizice, susţinerea digitalizării şi a inovaţiei financiare, dezvoltarea pieţei de capital privat şi stimularea investiţiilor verzi”, a declarat Dan Cărbunaru într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.