GTC cumpără o clădire din centrul Bucureștiului cu 9 milioane de euro

Andreea Neferu 04/07/2017 | 13:06 Ştiri
GTC cumpără o clădire din centrul Bucureștiului cu 9 milioane de euro

 

Compania imobiliară Global Trade Center (GTC), controlată de fondul de investiții american Lone Star, a cumpărat cu 9 milioane de euro clădirea de birouri Cascade din zona Buzești din Capitală. Vânzătorul este compania Adval Properties, care a preluat acum trei ani activele imobiliare ale lui Dinu Patriciu.

Cascade Office Building, care are printre chiriași Pro Credit Bank, este un imobil cu o suprafață închiriabilă de 4.300 de metri pătrați și a fost dezvoltat în anul 2004 de către un fond de investiţii olandez, East & Central European Venture Capital. Ulterior, clădirea a fost cumpărată de fondul britanic Fabian Capital Property Fund, care, la rândul său, a vândut activele din România către Dinu Patriciu în 2008. În 2014, Adval a preluat un portofoliu de proprietăți imobiliare ale lui Dinu  Patriciu.

În ultimii ani, compania Adval a investit fonduri proprii și a administrat portofoliul în paralel cu vânzarea unor proprietăți și cu restructurarea sau refinanțarea creditelor. Adval are sub administrare active de peste 100 de milioane de euro, cu o suprafață totală de 98.000 de metri pătrați, la care se va adăuga și clădirea Cascade.

GTC a mai preluat în ultimul an și jumătate clădirile de birouri City Gate, Premium Plaza și Premium Point din București.

GTC a fost asistată de casa de avocatură PeliFilip în tranzacția de achiziție a clădirii Cascade.

Departamentul de real estate al PeliFilip, coordonat de Oana Bădărău, reunește 13 avocați, dintre care 2 parteneri și 5 avocați seniori.


Sursă foto: Google Maps

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.