GSP: Toți angajații Telekom Sport vor fi concediați

NewMoney 19/07/2019 | 15:07 Ştiri
GSP: Toți angajații Telekom Sport vor fi concediați

Restructurări masive la postul de televiziune deținut de Telekom Angajații postului au fost anunțați în această dimineață că urmează să fie dați afară, printr-un mail din partea sindicatului, scrie GSP.ro

Acestora li s-a adus la cunoștință că au fost disponibilizați: „Soluția organizării pe această activitate nu e una eficientă și nu livrează rezultatele necesare, nefiind în linie cu realizarea targetelor și obiectivelor.Contextul economic nu creeză oportunități de menținere și creștere a activității”, se arată în fragmentul din mail primit de angajații Telekom.

Mail-urile conțin mai multe tabele cu posturile restructurate, dar și numărul exact de oameni care urmează să fie disponibilizați.

Printre posturile restructurate apar: un manager de proiect, 7 comentatori TV,  6 prezentatori de televiziune, 8 reporteri, 4 editori, 3 redactori, 6 editori de imagine, 7 operatori de imagine și 9 producători audio-video.

Sindicaliștii anunță că vor apela la instanțele de judecată

Contactat de GSP, Florin Bica, președintele Sindicatului Național de Telecomunicații Mobile, a declarat: “Toți angajații sunt dați afară, pornind de la șofer până la cel care stinge lumina. În conformitate cu legea, se vor acorda bonificații în bani salariaților disponibilizați, conform contractului colectiv în care suma de referință este, inexplicabil, de 1512 de lei pentru salariul lunar. Salariații pot primi între 3 și 12 astfel de salarii de referință, în funcție de vechime. 

Cei care vor să conteste această decizie vor fi ajutați de noi, dar vom face mai multe acțiuni în instanță din cauza influenței mari a Telekom. Avem mai multe procese cu Telekom. Pe unele le-am pierdut, pe altele le-am câștigat. Procesele pierdute au fost pierdute urmare a intervenției Telekom prin intermediul avocaților asupra magistraților fani Telekom”. 

Clienții Telekom nu vor fi afectați

Reprezentanții Telekom România au declarat pentru NewMoney că abonații Telekom TV nu vor fi afectați de schimbările pe care le face compania.

“Va asigurăm că toți clienții Telekom TV vor continua să își poată urmări vedetele și competițiile favorite. În ceea ce privește segmentul TV, precum și celelalte arii de business, conform procedurilor legale, am inițiat consultarea cu organizațiile sindicale privind procesul de transformare. Ca de fiecare data, vă vom informa imediat ce avem o decizie”.

Telekom Romania a anunțat joi că va restructura 692 de poziţii din totalul de 5.831 de angajaţi în prezent la nivelul grupului de firme.