Grupul Nordic, afaceri de 342 de milioane de lei anul trecut

Cristina Dobreanu 10/05/2018 | 17:34 Ştiri
Grupul Nordic, afaceri de 342 de milioane de lei anul trecut

Grupul Nordic, cu activități în domeniul importului și distribuției produselor alimentare și producției și distribuției de hrană pentru animale, a avut anul trecut afaceri de 341 de milioane de lei (74,7 de milioane de euro), cu 10% mai mari față de anul anterior.

Grupul este format din patru companii de sine stătătoare: Nordic Food , Nordic Logistic, Nordic PetFood Production, producător de hrană uscată pentru câini și pisici, Nordic Petfood Distribution, oferă servicii de distribuție pentru produse petfood și petcare.

Partea de food reprezintă 70% din cifra de afaceri, logistica 7-8%, iar partea de hrană pentru animale, restul de peste 20%.

Astfel, Nordic Food, cea mai mare companie a grupului, a generat afaceri de 241 de milioane de lei (52,8 milioane de euro) anul trecut.

„Pentru anul în curs ne dorim să avem o creștere de 15%”, a explicat Ciprian Moldoveanu, general manager al Nordic Food.

CITEȘTE ȘI: Povestea lui Jean Chrissoveloni, stră-strănepotul celui care a pus bazele primei bănci românești acum 170 de ani

Recent, Nordic Food a achiziționat compania Dupont, unul dintre principalii săi competitori în ceea ce privește distribuția de produse franțuzești de patiserie-cofetărie în HoReCa. De acum înainte, prin intermediul Nordic Food, produsele care făceau parte din portofoliul Dupont vor fi distribuite la nivel național către profesioniștii din sectorul de patiserie-cofetărie.

„Era un competitor puternic pe care l-am apreciat și de aceea ni l-am și dorit. Ei erau axați mai mult pe zona de sud și acum produsele lor vor putea fi disponibile în întreaga țară”, a punctat Ciprian Moldoveanu, fără a da detalii legate de valoarea tranzacției.

Nordic Food a investit, de asemenea, și 150.000 de euro în aplicația Warehouse Management System, care va ajuta la administrarea automată și completă a tuturor activităților de recepție, depozitare și livrare. Mai exact, prin noua aplicație dedicată clienților, vor fi optimizate toate operațiunile din depozit, de la recepție, la managementul termenelor de expirare, la managementul calității produselor, până la livrare.

Nordic Group a fost înființat în anul 1991 și are un portofoliu format din 18.450 de clienți, 2.700 de produse, 200 de branduri. În cadrul grupului lucrează 540 de angajați.

Cristina Dobreanu a debutat în presa scrisă acum 12 ani, la România liberă. Apoi a scris la revistele de business și after business Income Magazine și Forbes România, și la portalul de business Profit.ro. A participat, în 2010, la proiectul “Study and information Programme for Young Journalists from South East Europe”, (Berlin, Germania), realizat de Konrad Adenauer Stiftung. Este specializată pe politică externă și macroeconomie, dar acoperă din punct de vedere editorial subiecte legate de lumea antreprenorială.