Grupul Michelin investește 60 de milioane de euro în uzina din Zalău

Gabriel Bucur 29/03/2017 | 15:17 Ştiri
Grupul Michelin investește 60 de milioane de euro în uzina din Zalău

 

Grupul francez Michelin investeşte 60 de milioane de euro în uzina sa de cord metalic Michelin Zalău Cord din județul Sălaj, pentru a-i crește capacitatea de producție cu 50% până în anul 2019, arată comunicatul emis de companie.

Prin proiectul de investiții vor fi create 140 de locuri de muncă, iar producția uzinei va crește până la 60.000 de tone de cord metalic pe an, în următorii doi ani.

Uzina Michelin Zalău Cord este o unitate strategică pentru Grup prin producţia de cord metalic şi asamblaje metalice, componente vitale în producția de anvelope. Cu peste 90% din producția de cord metalic destinată exportului, uzina Michelin Zalău Cord contribuie la producția de anvelope din numeroase uzine Michelin de pe trei continente: Europa, America și Asia.

„De-a lungul anilor, uzina de Cord din Zalău a jucat un rol important în strategia de creștere a Grupului Michelin. Rezultatele foarte bune susținute de un progres constant, dar şi agilitatea şi expertiza echipelor au facut ca uzina de cord din Zalău să câștige încrederea Grupului pentru a prelua noi proiecte inovatoare”, a declarat Sean Parry, directorul Platformei Industriale Michelin din Zalău.

În șapte ani de jurnalism, a pendulat între domeniul sportiv și cel economic. A lucrat, printre altele, la Radio România Actualități și Adevărul Financiar. Acum, este coordonatorul online al proiectului NewMoney.