Grupul german Allianz intră pe piața energiei din România

Andreea Neferu 25/11/2016 | 17:34 Ştiri
Grupul german Allianz intră pe piața energiei din România

Gigantul german din industria asigurărilor Allianz va prelua un pachet de 30% din distribuitorul integrat de gaze naturale și electricitate E.ON Distribuție România, parte a grupului nemțesc E.ON.

„România este o piaţă europeană cu potenţial. Prin această investiţie, vom continua să dezvoltăm şi să ne diversificăm în mod substanţial portofoliul de active de infrastructură de înaltă calitate. Această măsură este în acord cu strategia de investiţii a Allianz ca investitor pe termen lung”, a spus Christian Fingerle, director de investiții pe zona de infrastructură în cadrul Allianz Capital Partners.

Tranzacția ar urma să se încheie până la finalul acestui an.

E.ON Distribuție România deține și operează o rețea de conducte de distribuție a gazelor naturale de peste 20.000 de kilometri, precum și o rețea de distribuție a energiei electrice de peste 80.000 de kilometri.

După această tranzacție, nemții de la E.ON vor deține 56,5% din E.ON Distribuție România, iar Ministerul Energiei va continua să dețină un pachet de 13,5%.

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.