Grupul Damen a anunţat disponibilizarea a 870 de angajaţi din România

NewMoney 05/08/2020 | 14:22 Ştiri
Grupul Damen a anunţat disponibilizarea a 870 de angajaţi din România

Grupul Damen a anunţat disponibilizarea a 870 de angajaţi de la şantierele din România, cele de la Galaţi şi de la Mangalia, modificările vizând în cea mai mare parte Divizia de Nave Medii. Din Olanda, Grupul Damen dă afată 173 de angajaţi.

Grupul Damen a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că va disponibiliza aproximativ 1.050 de angajaţi, motivele invocate fiind o încetinere a activităţii cauzată de preţul scăzut al petrolului, dar şi de epidemia de Covid-19.

“La începutul acestui an, Grupul Damen a prezentat un plan ambiţios de viitor pornind de la perspectiva navigaţiei în condiţii de zero emisii de carbon dar şi a digitalizării şi standardizării platformelor de lucru. în acest scop, grupul a demarat deja investiţii specifice. Cu toate acestea, pretul scăzut al petrolului a determinat parţial, o încetinire a activităţii în segmentul offshore. Acest factor, coroborat cu consecinţele epidemiei COVID-19, conduce la necesitatea unor schimbări organizaţionale pe termen scurt, menite să asigure adaptarea companiei la noua realitate. Drept urmare, grupul va disponibiliza în jur de 1.050 angajaţi din întreaga lume”, se arată în comunicatul Damen.

În Olanda vor fi disponibilizați mai puțini angajați

Sursa citată precizează că modificările organizaţionale vizează, în cea mai mare parte, divizia de Nave Medii. De asemenea, în România, se va proceda la disponibilizarea unui număr de 870 de angajaţi, în vreme ce în Olanda, cifra disponibilizărilor este de 173.

“Se estimează că numărul acestora va putea fi limitat prin intermediul proiectelor de mobilitate internă din cadrul filialelor noastre din grup. S-a solicitat avizul consiliilor de lucru relevante, concomitent cu consultarea sindicatelor din România şi din Olanda”, mai precizează comunicatul.

Damen menţionează că nu exclude posibilitatea ca şi alte schimbări organizaţionale să se dovedească a fi necesare.

“Toate sunt măsuri dificile, cu impact atât asupra afacerii noastre de familie, cât şi asupra angajaţilor noştri. Cu toate acestea, schimbările sunt necesare pentru a putea menţine un climat sănătos în companie şi a beneficia de bunele perspective ale proiectelor potenţiale pe termen lung din diverse sectoare ale pieţei construcţiilor şi reparaţiilor de nave”, mai precizează comunicatul Damen.

Damen Shipyards Group operează 36 de şantiere navale şi de reparaţii, având 12.000 de angajaţi în întreaga lume. Damen a livrat până acum mai mult de 6 500 de nave în peste 100 de ţări, furnizând anual aproximativ 175 de nave către clienţi din întreaga lume.

Grupul Damen este prezent în România prin intermediul şantierelor navale Damen Mangalia şi Damen Galați.

FOTO: Mediafax