Grupul care deține Asirom și Omniasig, avans de 3,6% al primelor subscrise în primul semestru, la 5,15 miliarde de euro

NewMoney 28/08/2018 | 11:32 Ştiri
Grupul care deține Asirom și Omniasig, avans de 3,6% al primelor subscrise în primul semestru, la 5,15 miliarde de euro

Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), din care fac parte Asirom şi Omniasig, a anunţat, marţi, că a înregistrat un avans de 3,6% al primelor subscrise în primul semestru, la nivel de grup, la 5,15 miliarde de euro, transmite News.ro, care mai adaugă că, în România, evoluţia pieţei şi situaţia politică tensionată au determinat managementul să revizuiască estimările.

„Excluzând scăderea în continuare a subscrierilor de asigurări de viaţă cu primă unică, creşterea businessului VIG s-a situat la un nivel solid de 5,7%. Toate segmentele de business ale VIG au contribuit la creşterea semnificativă a primelor”, se arată în comunicat.

Astfel, cu excepţia asigurărilor de viaţă cu primă unică, primele au crescut pe toate liniile de business, în special pe asigurări non-viaţă şi de sănătate. „Polonia în special a obţinut o creştere satisfăcătoare de două cifre pe segmentul non-viaţă. Ţările Baltice au raportat o creştere de 18,8% a volumului total de prime. Acesta a fost rezultatul unei performanţe general pozitive pe toate liniile de business, în special pe asigurările auto. Croaţia (+18,3%) şi Serbia (+11,6%), ţări incluse în segmentul „Alte pieţe din ECE”, au înregistrat de asemenea creşteri de două cifre”, se arată în comunicat.

În România, evoluţia actuală a pieţei şi situaţia politică tensionată au determinat managementul să revizuiască estimările privind evoluţiile viitoare, potrivit companiei. „Pe baza practicilor de evaluare conservatoare binecunoscute ale VIG, a fost efectuată o depreciere a fondului comercial al companiilor din România de aproximativ 50 milioane de euro. Excluzând deprecierea fondului comercial, profitul operaţiunilor din România ar fi crescut cu 20,7%. Per ansamblu, capacitatea grupului de a obţine câştig operaţional rămâne la un nivel excelent”, se arată în comunicat.

Volumul primelor subscrise în Austria a crescut la 2,17 miliarde de euro, în pofida continuării politicii restrictive de subscriere pe segmentul asigurărilor cu primă unică. Excluzând produsele cu primă unică, volumul primelor a crescut cu 1,3%.

Profitul înainte de impozitare al grupului a crescut cu 5,5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 232,7 milioane de euro. „Creşterea s-a datorat în principal îmbunătăţirii ratei combinate şi rezultatului financiar. Republica Cehă, Ungaria şi Serbia au contribuit în principal la creşterea semnificativă a profitului în primul semestru din 2018”, se arată în comunicat.

 


FOTO: Mediafax