Groupama introduce o noua facilitate pentru flotele auto deținute de persoanele juridice

Andrei Dumitru 22/08/2019 | 12:45 Ştiri
Groupama introduce o noua facilitate pentru flotele auto deținute de persoanele juridice

Groupama Asigurări a lansat clauza Fleet Control, adresată clienților persoane juridice care achiziționează polița CASCO Gradual pentru parcuri auto. Oferit în parteneriat cu Viasat Systems, serviciul oferă o serie de beneficii pe piața locală de asigurări, bazându-se pe tehnologia telematică, introdusă în premieră pe acest segment de piață în urmă cu doi ani. 

Clauza Fleet Control presupune instalarea unui dispozitiv telematic pe fiecare mașină din flota clientului, care înregistrează date despre trafic și stilul de condus al șoferilor, având rolul de a-i motiva să fie prudenți și atenți la volan. Pe baza informațiilor furnizate, șoferii flotei își ajustează comportamentul în trafic, iar în funcție de acesta, clienții pot beneficia de reduceri la prețul poliței CASCO de până la 40%.

În același timp, clauza Fleet Control poate  avea avantaje semnificative și pe termen lung, precum eficientizarea gestionării parcului de autovehicule și responsabilizarea angajaților față de activele companiei. Astfel, adoptarea unui stil de condus precaut facilitează, la rândul său, elaborarea unor strategii pe termen lung de către companiile client.

Rămânem fideli obiectivului de a inova constant și de a răspunde nevoilor clienților noștri prin integrarea noilor tehnologii în produsele și serviciile Groupama Asigurări. Dezvoltarea clauzei Fleet Control a fost un pas firesc, după lansarea tehnologiei telematice prin clauza Autocontrol. Astfel, am reușit să adaptăm tehnologia la nevoile reale ale persoanelor juridice, care dețin flote de autoturisme sau vehicule utilitare, dar, la fel de important, am lansat un produs complet, cu beneficii pe termen scurt și lung majore, care depășesc sfera financiară. Suntem, așadar, încrezători că, prin parteneriatul cu Viasat Systems, alături de care am dezvoltat și primul produs bazat pe tehnologia telematică, avansăm în direcția inovației, păstrând grija constantă față de client”, a declarat Călin Matei, Director General Adjunct, Groupama Asigurări.

Companiile care doresc să acceseze clauza Fleet Control trebuie să fie clienți noi ai poliței CASCO Gradual și să își asigure o flotă de autoturisme sau vehicule utilitare de până în 3,5 tone. Polița de asigurare CASCO Gradual se încheie pe o perioadă de 12 luni, cu plata primei de asigurare în patru rate. Prin clauza Fleet Control, clienții au control direct asupra costului ratelor, în funcție de stilul de condus al șoferilor, începând cu a doua rată.

Datele înregistrate de către dispozitivul telematic se referă la stilul de condus al șoferilor, trafic, rutele folosite, durata, precum și la numărul călătoriilor efectuate. În urma analizei acestor informații, fiecare mașină primește un scor, care va fi folosit pentru ajustarea costului poliței. Persoanele cu acces autorizat au, prin intermediul unei aplicații mobile, respectiv al sistemului de monitorizare Viasat, acces în timp real la informațiile colectate prin echipamentul telematic atașat autoturismelor, ceea ce creează toate premisele pentru adoptarea și promovarea unui stil de condus cât mai prudent la nivelul întregii flote.

În plus față de telematica aplicată poliței CASCO, compania a mai implementat soluții precum notificarea online a daunelor sau componenta de autoconstatare a acestora, atât pentru clienții persoane fizice, cât și pentru cei persoane juridice.