Greva din educaţie va continua, în ciuda Ordonanței de urgență, adoptate de Guvern

Andrei Dumitru 01/06/2023 | 13:56 Ştiri
Greva din educaţie va continua, în ciuda Ordonanței de urgență, adoptate de Guvern

Sindicatele din Educaţie au respins, joi, oferta Guvernului pentru încetarea protestelor iar greva din sector continuă, au anunţat joi liderii federaţiilor sindicale, după consultările de la Guvern.

“Lucrurile nu sunt schimbate faţă de ziua de ieri. Mandatul pe care l-am primit este acela de a respinge oferta. Nu ştiu ce a făcut Guvernul, se pare a dat Ordonanţa. Premierul ne-a invitat la noi discuţii, probabil legate de întreaga listă de revendicări”, a declarat Simion Hăncescu, președintele FSLI.

El a fost întrebat dacă simte că a pierdut din mână oamenii pentru că unii ar fi tentaţi să accepte oferta Guvernului.

“Complet fals. Oamenii sunt cei care vor decide. Marţi vor veni oamenii la şcoală, vor analiza lucrurile şi ei sunt cei care vor decide, nu noi liderii. Oamenii sunt cei care sunt suverani”, a transmis liderul de sindicat.

Întrebat dacă marţi va fi zi de şcoală, Hăncescu a răspuns: “Marţi este grevă. Alte date eu nu am la această oră. Oamenii au semnat pentru greva generală, oamenii o încetează”.

Cărbunaru: Negocierile s-au încheiat

Ordonanţa de urgenţă adoptată joi de către Guvern prevede majorarea salariului brut al tutudor cadrelor didactive şi cadrelor didactice auxiliare cu 1.000 de lei şi o creştere cu 400 de lei pentru cadrele nedidactice.

Ligia Deca a precizat că impactul bugetar al măsurilor din această ordonanţă este de circa 2,16 miliarde de lei.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a precizat că mesajul public pe care îl transmite Executivul este „negocierile s-au încheiat”.