GreenTech, cel mai mare reciclator de deșeuri PET din Europa, fuzionează cu GreenFiber International

Andrei Dumitru 19/12/2022 | 17:25 Ştiri
GreenTech, cel mai mare reciclator de deșeuri PET din Europa, fuzionează cu GreenFiber International

GreenTech, cel mai mare reciclator de deşeuri PET din Europa, fuzionează cu GreenFiber International, producător european de fibre sintetice din PET reciclat. În urma fuziunii, entitatea GreenFiber şi-a schimbat denumirea în GreenTech.

”1 decembrie 2022 este data la care fuziunea prin absorbţie între GreenFiber International (în calitate de societate absorbantă) şi GreenTech S.A. (în calitate de societate absorbită) a început să producă efecte juridice, formalizând integrarea operaţiunilor a două companii de top din industria reciclării, ambele parte din GreenGroup”, anunţă companiile.

Operaţiunea a implicat transferul universal al întregului patrimoniu al GreenTech SA (care şi-a încetat existenţa prin dizolvare, fără a intra în lichidare) către GreenFiber International. Totodată, în urma fuziunii, GreenFiber International şi-a schimbat denumirea în GreenTech SA şi obiectul principal de activitate, în recuperarea materialelor reciclabile sortate – cod CAEN 3832. Activitatea desfăşurată anterior fuziunii ca obiect principal de activitate (fabricarea fibrelor sintetice şi artificiale – cod CAEN 2060) a fost inclusă în obiectul secundar de activitate.

Înfiinţată în anul 2002, entitatea absorbită (GreenTech) este lider european în reciclarea deşeurilor PET, fiind şi un important producător de fulgi PET, granule R-PET şi bandă PET. Încă de la crearea GreenFiber, în 2004, ca producător de fibre sintetice din deşeuri PET, cele două companii au lucrat integrat, GreenTech fiind furnizorul de materie primă pentru producţia fibrei sintetice reciclate. De altfel, ambele companii fac parte din grupul de reciclare GreenGroup şi au funcţionat cu o echipă comună de management.

”Fuziunea a reprezentat un pas natural către aducerea împreună a două echipe care, încă de la început, au colaborat strâns pentru a oferi o soluţie eficientă de economie circulară a plasticului. Astfel, noua companie – GreenTech – se poziţionează acum pe piaţa europeană ca jucător integrat pe lanţul de valorificare al deşeurilor PET”, spune Alina Genes, CEO GreenTech

GreenTech SA are o istorie de 20 de ani pe piaţa europeană de reciclare, având o capacitate instalată de 150.000 de tone PET/an, echivalentul a 2 miliarde de ambalaje PET. GreenFiber se va păstra ca brand comercial de produs, integrat în portofoliul unitar de produse realizate din PET de către GreenTech SA.

GreenTech, parte din grupul de reciclare GreenGroup şi-a început activitatea în anul 2022, astăzi fiind cel mai mare reciclator pentru deşeuri PET din Europa, având o capacitate totală de procesare de 150.000 tone deşeuri PET/an. GreenTech este şi un important producător de materiale reciclate, în portofoliul său de produse regăsindu-se fulgii PET, granulele reciclate (rPET), bandă PET şi fibra sintetică poliesterică. Are o prezenţă regională în România, Slovacia şi Lituania. GreenTech este totodată primul reciclator autorizat Gold Standard pentru emiterea certificatelor verzi (VER), rezultate din reciclarea PET-urilor.