Grecia, Spania și Portugalia, cele mai căutate destinații externe în 2017

Florel Manu 19/01/2017 | 12:50 Ştiri
Grecia, Spania și Portugalia, cele mai căutate destinații externe în 2017

Atacurile și atentatele teroriste i-au făcut pe turiștii români să renunțe la unele destinații de vacanță și să-și planifice concediile în zone mai sigure. Un prim efect al tulburărilor apărute în vestul Europei, în nordul Africii și în Turcia este dat de creșterea vânzărilor de pachete turistice în România. Acest lucru se vede în cifrele de afaceri ale marilor jucători din turism.

Turoperatorul Cocktail Holidays, specializat în vacanţe de tip charter, circuite, programe sociale şi pentru seniori, a încheiat 2016 cu o cifră de afaceri de 15 milioane de euro, în creştere cu 2% față de anul precedent.

Afaceri mai mari a raportat și un alt operator din turism, Paralela 45. Datele companiei arată o cifră de afaceri de 44 de milioane de euro în 2016, o creștere de 6% față de anul precedent.

Cei doi operatori au constatat că apetitul românilor pentru destinații externe rămâne destul de ridicat.

„A fost un an destul de bun pentru turism, în ciuda tututor previziunilor sumbre, după atacuri și atentate, evenimente care ne-au pus în situația să oferim destinații noi, din vestul Europei, și să ne folosim la maximum experiența acumulată în 24 de ani de turism”, spune managerul Cocktail Holidays, Dan Goicea.

Și turismul intern a avut de câștigat anul trecut. „Litoralul românesc a preluat un număr destul de mare din turiștii care preferau destinații externe. Asta arată că dacă ai pachete de calitate, ai și vânzare”, spune proprietarul Agenției Paralela 45, Alin Burcea, care face aluzie la investițiile făcute de hotelieiri atât în zona Mamaia, cât și în sudul litoralului.

În ceea ce privește 2017, operatorii în turism au semnale că românii se vor orienta către destinații externe mai scumpe decât ceea ce oferea Turcia. „Am introdus anul acesta destinații ca Gran Canaria, Ischia și Kos, păstrăm în ofertă Algarve, Split, Cipru de Nord, lansate anul trecut, și am programat zboruri spre Spania, Grecia, Franța, Cipru și din Timișoara, Cluj-Napoca și Iași”, arată Burcea.

Și Cocktail Holidays mizează pe destinații externe noi. „Suntem încă în perioadă de Early Booking și cele mai multe rezervări s-au făcut pentru Grecia, Spania si Portugalia în cazul destinațiilor externe, românii fiind deja conștienți de avantajele rezervării din timp”, adaugă Dan Goicea. Destinațiile preferate de turiști pentru 2017 sunt Grecia (insulele Kos, Creta, Rodos, Santorini, Mykonos, Corfu, Zakynthos), Spania (Tenerife, Mallorca, Costa Brava, Costa del Sol, Costa Blanca), Portugalia (Algarve).

 


FOTO: Mediafax

Cu o experiență de peste 20 de ani în presa românească, Florel Manu a debutat la Radio PRO FM, după care și-a continuat activitatea la mai multe trusturi media precum PRO TV, Antena1 și Antena3, Adevărul, The Money Channel. Acoperă domeniile retail, real estate și turism.