Grecia: 29 de turiști din România și Bulgaria, depistați cu coronavirus la punctul de trece al frontierei Kulata-Promachonas – Presă

NewMoney 10/07/2020 | 14:55 Ştiri
Grecia: 29 de turiști din România și Bulgaria, depistați cu coronavirus la punctul de trece al frontierei Kulata-Promachonas – Presă

Autoritățile elene au depistat vineri 29 de turiști infectați cu coronavirus la punctul de trece al frontierei Kulata – Promachonas, cu toții venind din România sau Bulgaria, scrie publicația greacă iefimerida.gr, citată de G4media.ro.

Guvernul Greciei se află în ședință cu oficiali guvernamentali și cu experți din domeniul sănătății pentru a discuta evoluția cazurilor de coronavirus de când Grecia a început să primească turiști din străinătate. Reuniunea a fost convocată după creșterea cazurilor de infecție cu coronavirus în urma deschiderii granițelor pentru turiștii străini.

Grecia, dispusă să reimpună restricții

Încă de ieri, Executivul de la Atena a anunțat ieri că e gata să reimpună restricțiile de circulație de lunea viitoare, după ce în ultima perioadă regulile pentru evitarea infecției cu Covid-19 au fost ignorate frecvent pe teritoriul țării, transmite publicația Kathimerini.

Purtătorul de cuvânt al executivului a spus că guvernul este preocupat de numărul în creștere de cazuri din țările vecine din Balcani, precum și de turiștii care vin cu mașina prin Bulgaria – adică și de turiștii români.

”Guvernul e decis să protejeze majoritatea cetățenilor de cei puțini care încalcă regulile”, a declarat Stelios Petsas, purtătorul de cuvânt al executivului elen. El a adăugat că Guvernul va anunța probabil lunea viitoare noi restricții dacă va fi nevoie”.