Gratis cu trenul prin Europa. Cine beneficiază de aceste călătorii și ce facilități mai oferă biletul gratuit

Sebastian Popescu 12/03/2018 | 18:52 Ştiri
Gratis cu trenul prin Europa. Cine beneficiază de aceste călătorii și ce facilități mai oferă biletul gratuit

Tinerii din Europa vor primi, gratuit, în ziua majoratului un bilet de tren cu care vor putea calatori timp de o lună de zile în 30 de țări din Uniunea Europeană, potrivit Euronews

Bruxelles-ul a pus deoparte 12 milioane de euro pentru acest program, de care vor putea beneficia între 20.000 și 30.000 tineri din întreaga Uniune Europeană. Iar numărul nu este definitiv. Parlamentarii ar putea decide să ofere chiar mai multe bilete, dacă programul va avea succes.

Astfel, din această vară tinerii vor putea aplica pentru a primi biletul de tren Interrail, în valoare de până la 510 euro, din ziua în care împlinesc 18 ani. Scopul programului este să ajute tinerii să călătorească în Europa, să vadă noi realități, să aplice limbile străine și să le exerseze.

„Educația nu este doar ceea ce învățăm în sala de clasă, dar și ceea ce descoperim despre culturile și tradițiile celorlalte țări”, a declarat Tibor Navracsics, comisarul european pentru Educație, Cultură, Tineret și Sport, conform Euronews.

Biletul poate fi utilizat și pentru căile de transport alternativ, cum ar fi autobuzele sau feriboturile, în țările care se află în afara rețelei Interrail. Acestea includ Estonia, Letonia, Lituania, Malta și Cipru.

d