Google va lansa Pixel 5 şi alte produse la finalul lui septembrie

NewMoney 15/09/2020 | 10:50 Ştiri
Google va lansa Pixel 5 şi alte produse la finalul lui septembrie

Google a anunţat că va organiza în ultima zi a lunii septembrie un eveniment a cărui vedetă va fi smartphone-ul Pixel 5.

Gigantul american a început să trimită invitaţii de presă pentru un eveniment virtual, ce va fi transmis pe 30 septembrie. Lipsit de misterul tradiţional, Google menţionează şi ce produse vor fi lansate cu această ocazie.

Ce produse lansează Google la sfârșitul lui septembrie

În primul rând, va fi prezentat Pixel 5, un smartphone pe care Google l-a promis încă de când a lansat Pixel 4A şi care va fi dotat cu 5G.

Se aşteaptă ca noul smartphone să se bazeze pe chipset-ul Snapdragon 765G, să aibă 8GB memorie RAM şi 128GB spaţiu de stocare.

Dacă informaţiile actuale se confirmă, Pixel 5 va avea un ecran de 5,8 inch, un sistem foto compus din două camere şi o baterie de 4.000 mAh. Senzorul de amprente ar trebui să se regăsească pe spatele dispozitivului.

În al doilea rând, va fi prezentată o nouă boxă inteligentă Nest, despre care se ştie deocamdată doar că va putea fi ţinută vertical.

În fine, la acelaşi eveniment va fi lansat un nou Chromecast, care, după informaţiile de până acum, va marca o schimbare radicală de filosofie. Dacă versiunile anterioare foloseau smartphone-ul pentru comenzi, noua versiune ar urma să se bazeze pe Android TV.

Asta înseamnă că viitorul Chromecast ar trebui să aibă o interfaţă grafică proprie, care să fie folosită prin intermediul unei telecomenzi (sau a telecomenzii de la televizor) şi să fie ceva mai scump decât versiunile anterioare.