Globalworth și-a majorat profitul net cu 65% în primul trimestru

Andreea Neferu 03/07/2017 | 10:11 Ştiri
Globalworth și-a majorat profitul net cu 65% în primul trimestru

Compania de dezvoltare imobiliară Globalworth, fondată de omul de afaceri Ioannis Papalekas, a încheiat primul trimestru al acestui an cu un profit operațional net de 10,7 milioane de euro, în creștere cu 65% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În același timp, valoarea portofoliului companiei a ajuns la 983,3 milioane de euro, în creștere cu 0,59% față de finalul anului trecut.

Globalworth a cumpărat recent o nouă clădire de birouri, al treilea imobil al complexului Green Court dezvoltat de suedezii de la Skanska, plătind circa 38 de milioane de euro. Astfel, Globalworth a devenit proprietarul întregului ansamblu Green Court, cu o suprafață închiriabilă de peste 54.000 de metri pătrați, pe care a plătit în total 127 de milioane de euro.

Tot recent, dezvoltatorul imobiliar a lansat prima sa emisiune de obligațiuni în euro, în valoare de 550 de milioane de euro, banii urmând să fie utilizați pentru achitarea unor datorii și finanțarea dezvoltării companiei, atât în România, cât și în alte țări din regiune. Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a investit 50 de milioane de euro în această emisiune.

La finalul anului trecut, în acționariatul Globalworth a intrat și fondul de investiții sud-african Growthpoint, care a devenit acționar majoritar cu 26,88% din titluri.

Printre activele Globalworth, investitor care și-a concentrat atenția mai mult asupra Bucureștiului, se numără clădirile de birouri Globalworth Tower (Bucharest One), UniCredit Tower, Cathedral Plaza, Gara Herăstrău și Tower Center. De asemenea, compania are în lucru acum proiecte de birouri precum Globalworth Campus din zona Pipera din București.


Sursă foto: Mediafax

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.