Globalworth a cumpărat o clădire de birouri de 55 de milioane de euro în Varșovia

Andreea Neferu 15/03/2018 | 12:43 Ştiri
Globalworth a cumpărat o clădire de birouri de 55 de milioane de euro în Varșovia

Dezvoltatorul Globalworth, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața imobiliară locală, face un nou pas pe piața poloneză, după ce a cumpărat o clădire de birouri în Varșovia, pe care a plătit 55 de milioane de euro.

Clădirea de birouri Warta Tower, finalizată în anul 2000, are o suprafață de 28.000 de metri pătrați, 21 de etaje, iar printre chiriași se numără compania de asigurări și reasigurări Warta Insurance (care, de altfel, dă și numele turnului office).

Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri de pe piața locală, a intrat anul trecut în Polonia prin achiziția pachetului majoritar de acțiuni al unui investitor imobiliar listat la Bursa de Valori din Varșovia, Griffin Premium RE, al cărei portofoliu include clădiri de birouri sau mixte situate în orașe precum Varșovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia și  Katowice.

“Tranzacția încheiată astăzi reprezintă un nou pas important în demersul de a deveni cel mai important investitor pe piața de clădiri de birouri din Europa Centrală și de Est, după achiziția clădirilor de birouri din Wroclaw, Gdansk și Katowice, de la finalul anului trecut”, a declarat Dimitris Raptis (foto), director general adjunct și director de in­vestiții al Globalworth.

Portofoliul imobiliar al Globalworth a ajuns la 1,815 miliarde de euro la finalul anului trecut. Veniturile din chirii ale dezvoltatorului s-au ridicat anul trecut la 115,9 milioane de euro, în creștere cu 134% față de anul 2016. Gradul mediu de ocupare al proprietăților companiei se ridică la  93,3% (95,4% dacă se iau în calcul și opțiunile de extindere ale chiriașilor existenți), față de 83,1% la finalul lui 2016.

Globalworth a anunțat recent că va demara construcția a două noi clădiri office în nordul Bucureștiului, pe două terenuri a căror achiziție a fost finalizată recent de investitor. Ambele terenuri se află în zona Gara Herăstrău/Barbu Văcărescu. Primul teren va găzdui clădirea de birouri Globalworth Square, a cărei finalizare este preconizată pentru al doilea semestru al anului 2019. Cea de-a doua clădire va fi situată în cadrul complexului Green Court si va fi finalizată în cursul anului 2020.


Sursă foto: NewMoney

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.