Globalworth: Capitalul internațional se va muta către piețe periferice, așa cum este România

Andreea Neferu 22/11/2016 | 12:32 Ştiri
Globalworth: Capitalul internațional se va muta către piețe periferice, așa cum este România

Valoarea portofoliului deținut de Globalworth, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari de pe plan local, a ajuns la finalul primelor nouă luni ale acestui an la peste 967 de milioane de euro, în creștere cu 16% față aceeași perioadă a anului trecut, potrivit calculelor NewMoney pe baza rapoartelor publicate de companie.

În același timp, compania, fondată și controlată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a avut în primele trei trimestre un venit operațonal net de aproape 34 de milioane de euro, un plus de 68% față de aceeași perioadă a lui 2015.

„Piața românească oferă oportunități atractive de investiții în real estate pe termen mediu și lung. Globalworth conideră că fluxurile globale de capital se vor muta treptat de pe piețe cu statut de safe haven către piețe periferice, așa cum este România, cu scopul de a căuta investiții cu randamente mai mari. În concluzie, România ar trebui să devină în timp o destinație mult mai atractivă pentru o paletă mai largă de investitori”, se arată în raportul Globalworth pe primele nouă luni ale acestui an.

Printre activele Globalworth, investitor care și-a concentrat atenția mai mult asupra Bucureștiului, se numără clădirile de birouri Globalworth Tower (Bucharest One), UniCredit Tower, Cathedral Plaza, Gara Herăstrău și Tower Center. De asemenea, compania are în lucru acum proiecte de birouri precum Globalworth Campus din zona Pipera din București.

 


FOTO: Fondul de investiții Globalworth a fost fondat de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas Sursa foto: Mediafax

A debutat în presa scrisă în urmă cu opt ani. În 2013, a absolvit cursurile programului de pregătire intensivă în jurnalism „Economic and Political Reporting from Southeast Europe”, organizat la Londra și la Berlin de agenția de presă Reuters, iar în 2015 a participat la cursurile școlii de vară Online and Multimedia Journalism, organizată de Deutsche Journalistenschule la Munchen. În 2013, a câștigat premiul „Florin Petria” pentru jurnalism economic, iar în 2015 a fost unul dintre laureații concursului Tânărul Jurnalist al Anului, secțiunea Economie. Anterior, Andreea a lucrat la Ziarul Financiar. În prezent, la NewMoney, Andreea acoperă din punct de vedere editorial domeniile construcții și imobiliare.