Gheorghe Dincă, transferat la Spitalul Penitenciar Jilava pentru expertiza psihiatrică

NewMoney 01/10/2019 | 14:59 Ştiri
Gheorghe Dincă, transferat la Spitalul Penitenciar Jilava pentru expertiza psihiatrică

Gheorghe Dincă, bărbatul inculpat în cazul crimelor din Caracal, a fost transferat, marţi, la Spitalul Penitenciar Jilava pentru efectuarea expertizei psihiatrice. Data la care va fi realizată procedura nu a fost încă stabilită.

”În cursul acestei zile, inculpatul Dincă Gheorghe a fost transferat din Arestul Central în Spitalul Penitenciar Jilava, pentru efectuarea unor măsuri procedurale dispuse în cazul anchetei penale”, a anunţat, marţi, Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Surse judiciare au precizat, pentru News.ro, că este vorba despre efectuarea expertizei psihiatrice, dar data la care aceasta va fi efectuată nu a fost încă stabilită.

Gheorghe Dincă a declarat procurorilor că le-a ucis pe Luiza Melencu, adolescenta de 18 ani dispărută în luna aprilie, şi Alexandra Măceşanu, fata de 15 ani dispărută în luna iulie. Bărbatul susţine că le-a răpit, le-a sechestrat şi le-a ucis, trupurile fiind arse într-un butoi metalic din curtea sa.

Anchetatorii au găsit, în butoiul invocat, cenuşă, fragmente de oase şi dinţi, iar analizele efectuate de Institutul de Medicină Legală Bucureşti au arătat că, în proporţie de 99,93%, acestea aparţin Alexandrei Măceşanu.

De asemenea, anchetatorii au găsit, la indicaţiile lui Dincă, la liziera unei păduri din Caracal, în saci, cenuşă şi resturi de oase, însă analizele legiştilor nu au putut stabili dacă acestea aparţin Luizei Melencu.

Dincă este acuzat de trafic de minori, viol şi omor calificat.


FOTO: Mediafax