Gheorghe Dincă a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare

Andrei Dumitru 30/05/2023 | 17:02 Ştiri
Gheorghe Dincă a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare

Gheorghe Dincă a fost condamnat, marţi, de Curtea de Apel Craiova, la 30 de ani de închisoare pentru uciderea Luizei Melencu şi a Alexandrei Măceşanu, iar decizia instanţei este definitivă.

Curtea de Apel Craiova a decis, marţi, să respingă ca nefondate apelurile formulate de părţile civile Tudoriţa Mariana Măceşanu şi Ion Măceşanu împotriva deciziei Tribunalului Olt din luna septembrie a anului trecut.

De asemenea, instanţa a admis apelurile formulate de DIICOT şi de părţile civile Mocanu (fost Melencu) Monica Georgeta, Iordache Stelian, Ciobanu (fostă Iordache) Cătălina Constanţa, Negroiu Roxana Ionelia împotriva aceleiaşi sentinţe.

Curtea de Apel Craiova a hotărât să descontopească pedeapsa principală de 30 de ani primită de Gheorghe Dincă în pedepsele componente pe care le repune în individualitate. Astfel, Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru omor calificat, victima fiind Luiza Melencu, şi la 30 de ani de închisoare pentru omor calificat, victima fiind Alexandra Măceşanu.

“Menţine pedepsele stabilite pentru celelalte infracţiuni reţinute în sarcina inculpatului Dincă Gheorghe, ca fiind legale şi temeinice. În baza art. 38 alin. 1 C.p. şi art. 39 alin. 1 lit. b C.p., contopeşte pedepsele principale aplicate inculpatului Dincă Gheorghe în prezenta cauză, în final inculpatul Dincă Gheorghe executând, ca urmare a aplicării dispoziţiilor art. 57 C.pen., pedeapsa maximă de 30 (treizeci) ani închisoare în regim de detenţie”, se arată în minuta instanţei.

Totodată, Curtea de Apel Craiova a decis să majoreze pedeapsa pentru viol aplicată lui Ştefan Risipiţeanu, de la şapte ani de închisoare la 12 ani de închisoare.

Decizia magistraţilor este definitivă.

Tribunalul Olt l-a condamnat în septembrie 2022, la 30 de ani de închisoare pe Gheorghe Dincă.

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT în ianuarie 2020.