Germania va prezenta o propunere pentru legalizarea canabisului

Andrei Dumitru 14/03/2023 | 15:20 Ştiri
Germania va prezenta o propunere pentru legalizarea canabisului

Guvernul Germaniei doreşte să continue planurile de decriminalizare a consumului de canabis în pofida îngrijorărilor legale, după ce a primit un răspuns pozitiv din partea Comisiei Europene, transmite marţi DPA, citează Agerpres.ro.

„Acum folosim acest lucru pentru a dezvolta noile propuneri. În următoarele câteva săptămâni acestea vor fi prezentate”, a declarat ministrul sănătăţii Karl Lauterbach, marţi, la Bruxelles.

Coaliţia aflată la putere în Germania a fost de acord să facă posibilă distribuţia controlată a acestui drog pentru adulţi, pentru consum, în magazine speciale, a adăugat Lauterbach, care a prezentat un document în care este explicată această iniţiativă în luna octombrie, fără a exista încă un proiect de lege în acest sens.

Criticii acestei măsuri de legalizare a consumului de canabis susţin că aceste planuri vor încălca probabil atât legile UE cât şi legislaţia internaţională.

Conform ministrului german al sănătăţii, propunerea ce va fi prezentată va fi conformă legislaţiei europene şi va atinge obiectivele executivului german – printre care, reducerea criminalităţii legate de consumul şi traficul de droguri, creşterea protecţiei pentru tineri şi facilitarea accesului la produse de calitate pură.