Germania nu mai primește turiști fără pașaport COVID

Elena Marinescu 29/07/2021 | 21:45 Ştiri
Germania nu mai primește turiști fără pașaport COVID

Toți călătorii care sosesc în Germania începând cu acest weekend trebuie să prezinte dovada vaccinării anti-Covid, a recuperării după boală sau un test negativ la boală, conform guvernului german, citat de Reuters.

Autoritățile germane se tem că creșterea numărului de cazuri în zonele turistice ar putea alimenta valul 4 al pandemiei la întoarcerea germanilor din concedii. Noile măsuri sunt menite să prevină un astfel de scenariu.

Până acum, Germania solicita testul negativ sau dovada imunizării doar de la călătorii care soseau din zone de risc, zone cu incidență crescută sau zone în care variantele mai contagioase sunt extrem de active, precum Marea Britanie, Spania sau Țările de Jos. Potrivit Digi24, Germania a înregistrat 3,142 noi infectări, joi, conform Institutului Robert Koch.

 

Numărul de cazuri noi de coronavirus în Germania ar putea depăși din nou 100.000 pe zi în aproximativ două luni, dacă nu se vaccinează mai mulți oameni, avertizează șeful de cabinet al cancelarului german Angela Merkel. Cei care refuză vaccinarea ar putea fi supuși unor restricții, a mai spus oficialul german.

După mai bine de două luni de scădere constantă, numărul de cazuri noi de coronavirus a început să crească din nou în Germania, de la începutul lui iulie, în principal din cauza răspândirii variantei Delta a virusului.

Șeful de cabinet al Angelei Merkel, Helge Braun, a declarat pentru publicația Bild că noile cazuri au crescut cu 60% pe săptămână, chiar dacă aproape jumătate din populație este vaccinată complet.