Germania nu e de acord cu planurile UE de a interzice vânzarea de maşini noi cu motoare cu ardere internă din 2035

Andrei Dumitru 22/06/2022 | 10:53 Ştiri
Germania nu e de acord cu planurile UE de a interzice vânzarea de maşini noi cu motoare cu ardere internă din 2035

Guvernul Germaniei nu va fi de acord cu planurile Uniunii Europene de a interzice efectiv vânzarea de maşini noi cu motoare cu ardere internă din 2035, a declarat marţi ministrul de Finanţe Christian Lindner, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

În încercarea sa de a reduce emisiile care contribuie la încălzirea planetei cu 55% până în 2030, faţă de nivelurile din 1990, Comisia Europeană a propus o reducere cu 100% a emisiilor de CO2 de la maşinile noi până în 2035.

Asta înseamnă că ar fi imposibil să vinzi maşini cu motor cu combustie după 2035.

Parlamentarii Parlamentului European au susţinut propunerile luna aceasta, înainte ca negocierile cu ţările UE cu privire la legea finală să aibă loc.

Vorbind la un eveniment găzduit de asociaţia industriei BDI din Germania, Lindner a spus că vor continua să existe nişe pentru motoarele cu ardere internă, aşa că interdicţia este greşită. El a  mai spus că guvernul nu va fi de acord cu această legislaţie europeană.

Lindner, un membru al democraţilor liberi pro-business, partid care împarte puterea cu social-democraţii şi verzii, a spus că Germania va fi în continuare o piaţă majoră pentru vehiculele electrice.