UPDATE George Maior, audiat la Secţia specială pentru anchetarea magistraţilor

NewMoney 30/08/2019 | 10:50 Ştiri
UPDATE George Maior, audiat la Secţia specială pentru anchetarea magistraţilor

UPDATE. George Maior, fost director al SRI, a declarat, vineri, la ieşirea de la Secţia specială pentru anchetarea magistraţilor, în dosarul în care fosta şefă DNA Laura Codruţa Kovesi este cercetată în legătură cu extrădarea lui Nicolae Popa, că a explicat modul în care s-a implicat SRI în această operaţiune, care din punctul său de vedere a fost „o operaţiune de succes”.

„Am spus cum s-a implicat SRI în această operaţiune. Am precizat că nu am sesizat aspecte care să facă cumva obiectul vreunei infracţiuni”, a declarat George Maior.

El a susţinut că „a fost o audiere foarte bună şi lămuritoare”.

„SRI a fost extraordinar de eficient şi competent. Extradărea s-a realizat în contextul clar legal definit de legislaţia românească”, a subliniat fostul director al SRI.

„S-a realizat în contextul unui task force instituţional, lucru care sper să se mai realizeze şi acum în alte cazuri. (…) în audiere s-au dat toate explicaţiile cum s-a realizat această operaţiune de succes”, a mai spus Maior.

Știrea inițială

Ambasadorul României în SUA, George Maior, fost director al SRI, a sosit, vineri dimineaţă, la Secţia specială pentru anchetarea magistraţilor, în dosarul în care fosta şefă DNA Laura Codruţa Kovesi este cercetată în legătură cu extrădarea lui Nicolae Popa.

La sosirea la Secţia specială, George Maior a declarat că „SRI şi-a făcut datoria exemplar”.

El a spus că s-a prezentat acum la Secţia specială pentru că până acum nu a putut din motive obiective.

În acest dosar, fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi este cercetată penal pentru abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Ea a fost plasată sub control judiciar de către Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, dar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a revocat măsura.

Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupţie.

Ghiţă susţine că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

Poliţia Română a transmis, în decembrie 2018, că a achitat unei firme de transport aerian peste 234.000 de lei pentru aducerea în ţară din Indonezia a fostului director al FNI.


FOTO: Mediafax

Sursa: News.ro