Geoană: Vom continua să apărăm cei peste 1 miliard de cetăţeni din statele membre NATO

Elena Marinescu 31/03/2023 | 18:48 Ştiri
Geoană: Vom continua să apărăm cei peste 1 miliard de cetăţeni din statele membre NATO

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, al cărui mandat în această funcţie a fost prelungit vineri cu un an, a dat asigurări că Alianţa Nord-Atlantică va continua să îi apere pe cetăţenii ţărilor membre.

”Într-un moment de mare complexitate vom continua, oricând şi împreună, să apărăm cei peste 1 miliard de cetăţeni din statele membre, să întărim valorile democratice şi libertatea de a gândi şi de a ne alege propriile destine”, a scris Mircea Geoană pe Facebook, după ce secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, i-a prelungit cu un an mandatul în postul de secretar general adjunct al Alianţei.

Numit secretar general adjunct al NATO în octombrie 2019, Geoană s-a declarat onorat de prelungirea mandatului cu încă un an şi i-a mulţumit lui Jens Stoltenberg pentru încrederea acordată.

”Decizia de astăzi, la fel ca numirea mea în 2019, este o încurajare pentru toţi românii şi toate româncele de a ţinti cât mai sus şi îmi întăreşte convingerea că acesta este un moment în care România trebuie să capete îndrăzneala şi înţelepciunea de a profita de oportunităţile strategice pe care schimbările geopolitice le oferă”, a mai scris Mircea Geoană pe Facebook.