Gaura neagră din mijlocul galaxiei noastre emite o lumină puternică, iar cei de la NASA nu știu de ce

NewMoney 29/10/2019 | 12:59 Fapt Divers
Gaura neagră din mijlocul galaxiei noastre emite o lumină puternică, iar cei de la NASA nu știu de ce

Sagittarius A*, masiva gaură neagră din centrul galaxiei noastre, Calea Lactee, a emis recent o lumină extrem de puternică, fapt care i-a contrariat pe oamenii de știință.

Sagittarius A* a produs o lumină mai puternică decât a făcut-o vreodată până în prezent. Fenomenul misterios a fost observat de către o echipă de cercetători care studiază Sagittarius A* de peste 20 de ani. Cu ajutorul telescopului Keck II din Hawaii au observat că lumina în infraroșu produsă de aceasta a crescut de 75 de ori.

Ce semnificație ar putea avea lumina emisă de gaura neagră

Explicațiile pentru acest flash de lumină ar putea fi mai multe, iar experții nu sunt 100% siguri. Pe de o parte, ar putea fi vorba despre o stea care a trecut prin apropierea acesteia.

O stea poate modifica felul în care gazul circulă într-o gaură neagră. O altă teorie o reprezintă existența G2, un nor de gaz care ar fi trecut  prin apropierea Sagittarius A* în 2014. Flash-ul de lumină ar putea fi o reacție întârziată.

Cercetătorii încă încearcă să își dea seama care a fost cauza. Vor folosi și alte telescoape, Spitzer, Swift, Chandra sau ALMA, care monitorizează această gaură neagră pentru a ajunge la o concluzie.