Garanti Bank, premiată de Global Finance la categoria ”Best Consumer Digital Bank”

NewMoney 26/07/2017 | 14:16 Ştiri
Garanti Bank, premiată de Global Finance la categoria ”Best Consumer Digital Bank”

Garanti Bank, a zecea cea mai mare bancă din România din punct de vedere al activelor, a fost premiată de revista Global Finance pentru ”Best Consumer Digital Bank”, fiind singura instituție de pe piața locală care a primit un astfel de premiu, transmit reprezentanții băncii.

Evaluarea a fost efectuată de către un juriu specializat, format din reprezentanți ai Infosys, lider global în consultanță, tehnologie și outsourcing, și din membrii echipei editoriale Global Finance, pe baza unor criterii, precum: strategia de a atrage și deservi clienții cu produse digitale, succesul în a-i determina pe clienți să folosească oferte digitale, creșterea numărului de clienți pe segmentul digital, varietatea produselor oferite, dovada tangibilă a beneficiilor rezultate în urma inițiativelor digitale, funcționalitatea și designul website-ului.

“Relația dintre clienți și instituțiile financiare a intrat într-o nouă etapă. Clienții caută experiențe personalizate și posibilitatea de a găsi imediat informații relevante despre diferite produse și servicii, care să fie accesibile direct de pe dispozitivele mobile. Eforturile noastre răspund acestor nevoi tehnologice precise. Premiul primit din partea Global Finance reiterează angajamentul pe termen lung față de clienți și piața din România”, a declarat Ufuk Tandogan (foto), CEO Garanti Bank România.

Garanti Bank investește constant în inovație și în dezvoltarea canalelor digitale. În 2016, banca a lansat aplicația de mobile banking, Mobile ME, disponibilă atât pe Android, cât și pe iOS.

Numărul clienților care folosesc Mobile ME a ajuns la 17.5% din numărul total de utilizatori de Internet Banking, în primele cinci luni ale anului.

Mobile ME este o aplicație de mobile banking intuitivă și ușor de folosit prin intermediul căreia clienții pot efectua operațiuni bancare de bază. Anul acesta, Garanti Bank va adăuga noi servicii și facilități la aplicaţia Mobile ME și serviciul Garanti Online.

Garanti Bank România face parte din Grupul financiar-bancar Garanti România, care reunește și Garanti Leasing (marca sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA) și Garanti Credite de Consum (marca sub care funcţionează Ralfi IFN SA).

Garanti Bank este deținută de către Turkiye Garanti Bankasi A.S. (TGB), a doua cea mai mare bancă privată din Turcia, cu peste 14 milioane de clienţi în zonele corporate, comercial, întreprinderi mici şi mijlocii, precum şi retail. Grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) este acţionarul majoritar al TGB.

Garanti Bank este prezentă în România din 1998 și se află pe zece la nivelul sistemului bancar, cu o cotă de piață de 2,28% în 2016, față de 0,31% în urmă cu un deceniu, potrivit datelor Băncii Naționale a României (BNR).